Biden și Netanyahu au discutat la telefon despre răspunsul Israelului la atacul cu rachete al Iranului de săptămâna trecută

UPDATE

Apelul dintre Biden și Netanyahu s-a încheiat, a durat aproximativ 50 de minute, iar cea mai mare parte a discuțiilor a fost făcută de vicepreședintele Kamala Harris.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Joe Biden și Benjamin Netanyahu au o convorbire considerată crucială în contextul așteptărilor privind un atac israelian asupra Iranului și o escaladare crescândă a conflictului de un an din Orientul Mijlociu.

Postul de știri american Axios a raportat marți seara că președintele american și premierul israelian vor discuta despre răspunsul Israelului la atacul fără precedent cu rachete de săptămâna trecută al Iranului, lansat în sprijinul aliatului său Hezbollah după invazia Israelului în Liban. Aceștia sunt așteptați să discute la sfârșitul după-amiezii, ora Israelului, și dimineața, pe coasta de est a SUA.

Momentul și amploarea represaliilor israeliene sunt încă neclare, iar o eroare de calcul ar putea împinge cele două țări într-un război la scară largă, pe care niciuna dintre părți nu îl dorește. SUA, aliatul ferm al Israelului, se ferește să fie atrasă în lupte, precum și de șocurile legate de prețul petrolului.

Statele Unite, împreună cu Orientul Mijlociu, au așteptat răspunsul Israelului la cele aproximativ 200 de rachete balistice lansate de Teheran săptămâna trecută și au încercat să îl descurajeze să organizeze un răspuns pe care l-ar considera disproporționat.

În ciuda eforturilor de a juca un rol în temperarea abordării Israelului, inclusiv prin îndemnul de a evita lovirea instalațiilor petroliere sau nucleare, SUA refuză să împărtășească detalii despre planurile sale cu Israelul, a relatat miercuri Wall Street Journal.

Exit mobile version