• Marea dezbatere televizată dintre Joe Biden și Donald Trump are loc pe 27 iunie.
  • Joe Biden este la Camp David și se pregătește de dezbatere, face simulări.
  • Joe Biden își păstrează echipa care l-a pregătit și pentru dezbaterea de acum 4 ani.
  • Trump s-a sfătuit cu candidații la postul de vicepreședinte, dar nu face simulări.
  • Trump s-a pregătit să răspundă întrebărilor despre procesele penale pe care le are.

Donald Trump a strâns în luna mai de două ori mai mulți bani decât Joe Biden pentru campania electorală, 75,4 milioane de dolari față de 37,7 milioane. Donațiile au explodat îl ultimele două zile ale lunii trecute, după ce Trump a fost găsit vinovat de toate cele 34 de capete de acuzare în procesul de falsificare a dosarelor contabile. Este prima lună în care Trump strânge mai mulți bani decât Biden. Cei doi se pregătesc intens pentru marea dezbatere televizată, de pe 27 iunie.

Cum își petrece președintele SUA weekend-ul


Joe Biden este la munte, la Camp David, împreună cu toată echipa. Și se pregătește intens. De altfel, este posibil nici să nu se mai întoarcă la Washington, să meargă direct la Atlanta, unde va avea loc dezbaterea. Pregătirile se desfășoară atât sub forma unor discuții pe subiecte specifice, cu potențiale întrebări și răspunsuri, cât și a unor dezbateri simulate, de 90 de minute. Principalii sfătuitori ai președintelui sunt fostul său șef de cabinet, Ron Klain, care a și lucrat cu toți candidații democrați din ultimii 30 de ani. Actualul adjunct al șefului de cabinet, Bruce Reed, pregătește de luni de zile dosarul de presă, cu aparițiile lui Trump și luările lui de poziție pe diferite subiecte.

Pe baza documentării sale a fost construit și discursul despre starea națiunii, pe care președintele american l-a susținut în primăvară și care a fost considerat un succes. Iar locul lui Trump în simularea dezbaterilor îl ia avocatul personal al lui Biden, Bob Bauer. Ca o informație de culoare, CNN scrie că e și puțin superstițios Joe Biden, este echipa cu care a câștigat acum patru ani și o păstrează.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Cum s-a pregătit Trump pentru debate


Trump s-a pregătit până acum cu candidații la postul de vicepreședinte, nu a ales încă unul, precum și cu politicieni republicani și experți în politici publice. S-a văzut cu senatorul de Ohio JD Vance, cu sentaorul Mark Rubio din Florida și cu senatorul Eric Schimtt din Missouri. Sigur, îi are în echipă și pe consilierii lui seniori, Kellyanne Conway și Stephen Miller. Și-a pregătit răspunsuri sau atacuri pe subiecte care țin de economie, la securitatea frontierelor, infracționalitate și avort, poziția lui față de războaiele de Israel și Ucraina. Va avea răspunsuri pregătite și despre dosarele penale pe care le are, inclusiv despre cel în care este acuzat de instigare la insurecție în atacul de la Capitoliu.

Spre deosebire de acum patru ani, anul acesta nu va simula dezbateri. Este foarte încrezătoare echipa lui Trump, spune că se va vedea cu ochiul liber că este într-o formă fizică și mentală mai bună decât Biden.

Citește și