• Biden și Zelenski vor discuta strategia de război.
  • SUA pregătesc un ajutor substanțial.
  • Zelenski vrea un plan diplomatic de victorie.

Președintele SUA, Joe Biden, urmează să discute în această lună cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, despre strategia de război a Ucrainei, în timp ce Washingtonul pregătește un nou pachet „substanțial” de ajutor, a anunțat consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, sâmbătă, scrie Reuters.

Zelenski a declarat că intenționează să prezinte lui Biden și celor doi potențiali succesori ai acestuia un „plan de victorie” menit să forțeze Rusia să încheie războiul din Ucraina prin mijloace diplomatice, conform unui raport Reuters.

„Cred că este esențială o strategie cuprinzătoare pentru a câștiga acest război, iar acesta este planul pe care președintele Zelenski dorește să-l aducă la masa discuțiilor. Suntem nerăbdători să discutăm pe această temă, iar președintele Biden așteaptă cu interes această conversație”, a afirmat Sullivan.

Recomandări

COLABORAREA E CHEIA
STAI, AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei intervenții video la conferința Yalta European Strategy, organizată la Kiev de Fundația Victor Pinchuk.

Sullivan a adăugat că SUA intenționează să finalizeze un pachet semnificativ de sprijin militar până la sfârșitul lunii, care să includă diverse capacități pentru a contracara o posibilă ofensivă majoră a Rusiei în estul Ucrainei.

Citește și