• Satele din munți sunt printre cele mai afectate.
  • Primarul din Santa Catarina de Xanaguía, care se află la o înălțime de aproape 2.000 de metri, a declarat că au fost multe distrugeri.
  • Ploile torențiale au provocat revărsarea râurilor și cedarea versanților munților.

Bilanțul victimelor provocate de uraganul Agatha în Mexic a crescut la 11 morți, alți 33 de dispăruți și este posibil ca ploile abundente să continue, a anunțat miercuri guvernatorul statului Oaxaca din sudul țării.

Agatha a ajuns pe uscat ca uragan de categoria 2 luni după-amiază, atingând pământul cu vânturi de 169 km pe oră în apropiere de orașul Puerto Angel de pe coasta Pacificului, înainte de a se disipa marți, pe măsură ce se deplasa spre interior.

Guvernatorul din Oaxaca, Alejandro Murat, a declarat că bilanțul morților și al dispăruților este preliminar și a îndemnat populația să rămână în alertă.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Este important ca întreaga populație să rămână în siguranță. Există probabilitatea unor alunecări de teren și inundații ale râurilor”, a declarat el, vorbind prin legătură video în cadrul unei conferințe de presă guvernamentale obișnuite.

Centrul național american pentru uragane a declarat miercuri dimineață că există o probabilitate de 80% ca un ciclon să se formeze în Atlantic din rămășițele lui Agatha în următoarele 48 de ore.

„Este probabil ca acest sistem să devină o depresiune tropicală în timp ce se deplasează spre nord-est deasupra nord-vestului Mării Caraibelor și sud-estului Golfului Mexic în următoarele două zile”, a declarat centrul cu sediul la Miami.

Orașul Santiago Xanica a lansat un apel de ajutor, spunând că locuitorii săi au nevoie de apă potabilă, alimente și haine, precum și de asistență medicală pentru un număr de femei însărcinate.

Oficialii orașului au declarat că podul principal a fost distrus, iar la Santiago Xanica se poate ajunge doar pe calea aerului. Aceștia au adăugat că șase locuitori au fost uciși și 10 sunt dați dispăruți.