Bill Gates: „Pandemia face ca abordarea problemelor globale să fie mai critică ca niciodată”

Bill Gates, semnal de alarmă legat de dezastrele climatice: Zonele ecuatoriale vor deveni nelocuibile


Pandemia de coronavirus a nimicit progresul în atingerea unor țeluri înalte, cum ar fi eradicarea sărăciei și foametei mondiale în următorul deceniu, iar daunele economice ale COVID-19 arată cât de mult e necesară o o evoluție globală, spune Bill Gates, transmite Reuters.

În întreaga lume, virusul a adâncit inegalitatea socială și economică în domenii precum educația, serviciul de plăți și accesul la asistența medicală, a declarat Gates în remarcile unui raport de dezvoltare globală, lansat luni de Fundația Bill & Melinda Gates.

Raportul subliniază modalitățile prin care COVID-19 a provocat daune economice și a deraiat progresele în ceea ce privește obiectivele de dezvoltare globală adoptate de Organizația Națiunilor Unite în urmă cu cinci ani.

„Pandemia COVID-19 nu doar că a oprit progresul, ci a dat înapoi”, a declarat fondatorul Microsoft, în cadrul unei conferințe de presă.

În 2015, membrii ONU au adoptat în unanimitate 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, cunoscute sub numele de ODD, care a fost citit ca un model de sarcini ambițioase. Statele lumii s-au angajat să elimine sărăcia, foametea, inegalitatea de gen și să extindă accesul la educație și asistență medicală.

Agenda 2030 care cuprinde cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD), reunite informal şi sub denumirea de Obiective Globale.

Exit mobile version