• China neagă sprijinul acordat efortului de război al Rusiei în Ucraina.
  • Un militar rus care luptă în Ucraina câștigă 45.000 euro pe an, 3.750 euro pe lună.
  • Mai multe canale de monitorizare Telegram au afirmat că atacul a provocat incendii în districtele Medvedinski şi Kurski din regiune.

Războiul dronelor crește în intensitate, iar noaptea trecută au fost mai multe explozii în regiunea rusă Kursk, ducând la mai multe incendii, inclusiv la o rafinărie de petrol. Armata rusă crește presiunea militară în regiunea Donețk, unde ar fi cucerit un sat în ultimele zile. Ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi,
a negat ferm acuzaţiile conform cărora Beijingul sprijină efortul de război al Rusiei în Ucraina, în cadrul unei întâlniri cu Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, pe 27 iulie în Laos.

Mai multe canale de monitorizare Telegram au afirmat că atacul a provocat incendii în districtele Medvedinski şi Kurski din regiune. Mai multe videoclipuri distribuite de localnici arată coloane de foc în regiune.

Regiunea Kursk se află la graniţa cu regiunea Sumîi din Ucraina. Ca şi alte regiuni ruseşti de la graniţa cu Ucraina, aceasta ar fi fost lovită în ultimele luni de numeroase ori de drone sau alte arme cu rază lungă de acţiune.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Secretarul de stat american Antony Blinken a denunțat sâmbătă acțiunile ilegale și de escaladare” ale Beijingului în Marea Chinei de Sud, cu câteva ore înainte de a se întâlni cu omologul chinez Wang Yi, în capitala Laosului, în contextul Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).

Ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi, a negat ferm acuzaţiile conform cărora Beijingul sprijină efortul de război al Rusiei în Ucraina, în cadrul unei întâlniri cu Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, pe 27 iulie în Laos. Această negare vine în contextul unei scrutinizări crescânde din partea naţiunilor occidentale privind rolul Chinei în conflict.

Wang a subliniat intenţia Chinei de a-şi proteja interesele

În timpul discuţiilor de la marginea unei întâlniri a Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), Wang a subliniat intenţia Chinei de a-şi proteja interesele şi a respins acuzaţiile din partea Statelor Unite şi NATO. El a criticat naţiunile occidentale, în special SUA, pentru că ar fi exacerbat conflictul prin furnizarea de arme Ucrainei şi prin impunerea de sancţiuni asupra companiilor chineze acuzate că ajută Rusia.

Relaţia Chinei cu Rusia s-a intensificat de la izbucnirea războiului în Ucraina în februarie 2022, Beijingul menţinându-se în postura de mediator. Emisarul Li Hui a fost trimis în Europa în efortul de a media conflictul.

Deşi NATO a etichetat China drept un factor decisiv” al conflictului, Beijingul a respins constant afirmaţiile că ar sprijini efortul de război al Rusiei, susţinând că poziţia sa este transparentă şi legitimă. Wang a reiterat că China se opune sancţiunilor unilaterale şi oricărei forme de constrângere, promiţând să ia măsuri decisive pentru a-şi proteja interesele.

Citește și