• Știrea despre schimbul de deținuți ar fi fost publicată de Bloomberg în momentul în care avionul care îi transport era înca în aer.
  • Bloomberg nu a comunicat câți jurnaliști a penalizat și ce pedepse li s-au aplicat în acest caz.
  • Jennifer Jacobs, care a lucrat la știre, susține că a lucrat îndeaproape cu editorii Bloomberg pentru a respecta regulile.

Săptămâna trecută s-a derulat cel mai mare schimb de prizonieri între Rusia și Occident după războiul rece. Evenimentul a fost și o senzație mediatică, însă nu cu un final fericit pentru toată lumea. Un grup de jurnaliști Bloomberg a fost penalizat pentru că ar fi publicat știrea prea devreme.

O știre de asemenea anvergură este gestionată atent de toate redacțiile. Ce s-a întâmplat la Bloomberg?

După ce s-a derulat acest schimb de deținuți, redactorul șef al Bloomberg a transmis un email către toți angajații în care spunea că știrea respectivă a fost dată mai devreme, chiar înainte ca procesul respectiv să se finalizeze. Din această cauză, un grup de jurnaliști Bloomber vor fi penalizați.

Alte publicații americane au încercat să ia legătura cu Jennifer Jacobs, care a lucrat la această știre. Se pare că știrea a fost activată în timpul în care deținuții erau în avionul care îi transporta.

Recomandări

KATE E CANCER FREE
TRUMP O CRITICĂ PE HARRIS
MÎNZATU E COMISARUL MUNCII?
POLITICA DEZUMANIZEAZĂ
BARNIER E SUSȚINUT
CUM ÎNȚELEGEM VISELE?

Citește și