• Președintele Comisiei de Buget, Finanțe și Bănci spune că amendamentele depuse de PSD la Legea Bugetului „contestă matematica de clasa a II-a
  • „PSD vrea să folosească 598 de milioane pentru a plăti alocații în valoare de 1,71 miliarde”, spune Bogdan Huțucă
  • Bogdan Huțucă: Pesediștii nu sunt interesați să treacă amendamentele depuse, sunt interesați doar de scandal

Amendamentele depuse de socialiști la Legea Bugetului contestă chiar matematica de clasa a II-a. Astfel, pesediștii au depus un amendament care prevede creșterea alocațiilor pentru copii folosind banii din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului. Din păcate însă, pesediștii s-au încurcat în calcule: au depus un amendament ce prevede creșterea alocațiilor, ce are un impact bugetar de 1.716.385.000 lei, iar sursa de finanțare trecută este fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului, fond ce are alocată suma de 598 de milioane de lei! Oricum am calcula, e totuși imposibil să găsim 1.716.385.000 de lei dintr-un fond de 598 de milioane de lei”, atrage atenția Bogdan Huțucă, președintele Comisiei de Buget, Finanțe, Bănci.

Huțucă arată că acesta nu este singurul amendament depus de socialiști și care are ca sursă de finanțare fondul de rezervă al Guvernului.

În total, pesediștii au depus sute de amendamente care indică fondul de rezervă ca sursă de finanțare, iar sumele adunate sunt de câteva ori mai mari decât banii care sunt bugetați în acest fond. Asta arată că de fapt pesediștii nu sunt interesați să treacă aceste amendamente ci doar să facă scandal”, spune liderul liberal.

Recomandări

DRONE RUSEȘTI ÎN DELTĂ
ERUPȚIE SPECTACULOASĂ
POSIBILA RIPOSTĂ
PICKY EATER BABY
ÎNCĂ 3 PENTRU COTROCENI
PRIZONIERII MOR ÎN RUSIA

Bogdan Huțucă arată și că folosirea banilor din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului pentru astfel de cheltuieli încalcă legea.

Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului se repartizează unor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat și ai bugetelor locale, pe bază de hotărâri ale Guvernului, pentru finanțarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în timpul exercițiului bugetar. Deci acest fond nu poate fi folosit ca sursa de finanțare a unor investiții în procedura de dezbatere parlamentară a bugetului ci numai după aprobarea și publicarea acestuia și numai printr-o hotărâre de guvern”, explică liderul liberal.

În concluzie, pesediștii dovedesc că nu sunt deranjați deloc dacă încalcă legea, așa cum nu pare a-i deranja nici măcar faptul că contestă operații aritmetice complexe precum adunarea și scăderea”, încheie Huțucă.

Partidul Național Liberal este partidul care a crescut cel mai mult alocațiile în ultimii ani. Am făcut acest lucru și din opoziție, și de la guvernare și vom continua să facem acest lucru și de acum încolo”, mai spune Huțucă.