• Președintele Botswanei amenință cu trimiterea a 20.000 de elefanți în Germania într-o dispută legată de importul de trofee de vânătoare.
  • Botswana deține o treime din populația globală de elefanți și a relaxat restricțiile privind vânătoarea de trofee în 2019, generând controverse.
  • Presiunile pentru reglementarea mai strictă a importului de trofee de vânătoare reflectă îngrijorările legate de pierderea biodiversității.

Președintele Botswanei a amenințat că va trimite 20.000 de elefanți în Germania, într-o dispută politică, scrie BBC.

La începutul acestui an, Ministerul Mediului din Germania a sugerat că ar trebui să existe limite mai stricte pentru importul de trofee de vânătoare.

Președintele Botswanei, Mokgweetsi Masisi, a declarat presei germane că acest lucru nu va sărăci decât pe botswanezi.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

El a spus că numărul elefanților a explodat ca urmare a eforturilor de conservare, iar vânătoarea a ajutat să-i țină sub control.

Germanii ar trebui să „locuiască împreună cu animalele, în felul în care încercați să ne spuneți”, a declarat domnul Masisi pentru ziarul german Bild.

Țara găzduiește aproximativ o treime din populația de elefanți din lume – peste 130.000.

Turmele provocau pagube proprietății, mâncau recolte și călcau în picioare locuitorii, a spus el pentru Bild.

Botswana a dat anterior 8.000 de elefanți unor țări precum Angola și a mai oferit sute Mozambicului, ca mijloc de a reduce populația.

„Am dori să oferim un astfel de cadou Germaniei”, a spus Masisi, adăugând că nu este o glumă și că nu va accepta un nu ca răspuns.

Botswana a interzis vânătoarea de trofee în 2014, dar a ridicat restricțiile în 2019, după ce s-a confruntat cu presiuni din partea comunităților locale.

Țara emite acum cote anuale de vânătoare, spunând că oferă o sursă bună de venit pentru comunitatea locală și că practica este autorizată și strict controlată.

S-a gândit anterior să folosească elefanții pentru hrana animalelor de companie.

Germania este cel mai mare importator al UE de trofee de elefant african și de trofee de vânătoare în general, potrivit unui raport din 2021 al Humane Society International.

„În lumina pierderii alarmante a diversității biologice, avem responsabilitatea specială de a face totul pentru a ne asigura că importul de trofee de vânătoare este durabil și legal”, a spus ea.

Ministerul a rămas însă în discuții cu țările africane afectate de regulile de import, inclusiv cu Botswana, a spus purtătorul de cuvânt.

Australia, Franța și Belgia se numără printre țările care au interzis comerțul cu trofee de vânătoare.

În martie, parlamentarii Marii Britanii au votat pentru a susține interzicerea importului de trofee de vânătoare, dar legislația trebuie să fie aprobată înainte de a deveni lege.

Un angajament de a interzice importul de trofee de vânătoare a fost inclus în manifestul conservatorilor pentru alegerile generale din 2019.

Citește și