• Armata israeliană a anunțat un atac asupra Beirutului, capitala Libanului.
  • Israel a confirmat că atacul l-a vizat pe Ibrahim Aqeel, șef al Unității de Operațiuni Speciale a Hezbollah.
  • Agenția Libaneză de Știri: „5 copii au fost martirizați în raidul inamicului în suburbia de sud a Beirutului

UPDATE 17:26 – SUA nu au știut despre atac

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate de la Casa Albă, a spus că „Israelul nu a informat Statele Unite înainte de atacul de la Beirut”.

UPDATE 17:15 – Hezbollah reacționează

Sunt atacuri ale Hezbollah în nordul Israelului. Hezbollah a tras peste 90 de rachete în recentul bombardament, majoritatea au fost interceptate.

UPDATE ORA 16:50 – Surse Hezbollah către agenția de presă franceză: Ibrahim Aqeel a fost ucis într-un atac la Dahiya

Ministerul Sănătății libanez: 3 martiri și 17 răniți într-un bilanț preliminar al raidului din suburbia de sud a Beirutului.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA
TÎLVĂR SCHIMBĂ STRATEGIA

UPDATE ORA 16:40 – CONFIRMAT: Atacul israelian asupra unui complex de apartamente din Beirut l-a vizat pe Ibrahim Aqeel, șef al Unității de Operațiuni Speciale a Hezbollah

Persoana vizată – Ibrahim Aqeel, șeful Departamentului de Operațiuni Speciale și membru al Consiliului Jihad al Hezbollah, care supraveghează activitățile militare și de securitate ale miliției teroriste. Este considerat un comandant cu experiență în rândurile organizației teroriste și este în fruntea conducerii luptei din Liban, în special a unității Radwan, o unitate de elită Hezbollah care acționează împotriva Israelului.

Doron Kadosh – corespondent Radio Armată: Înainte de lichidarea vizată de la Beirut, șeful Statului Major Halevy s-a întâlnit cu comandantul Comandamentului de Nord și comandanții diviziei de la granița de nord – inclusiv comandantul Diviziei 98, generalul de brigadă Guy Levy.

Cel puțin 11 persoane au fost confirmate ucise, inclusiv femei și mai mulți copii, în atacul din suburbiile din Beirut.

UPDATE ORA 16:33 – Ziarul israelian Yedioth Ahronoth: Raidul a vizat un număr de comandanți militari Hezbollah

Un oficial israelian după atacul de la Beirut: „Suntem într-o nouă fază, ne pregătim și pentru un răspuns

Canalul 12 de televiziune ebraică a raportat că atacul israelian a fost efectuat în timpul unei întâlniri a înalților oficiali palestinieni și Hezbollah în clădirea vizată.

Televiziunea Al-Manar de la Hezbollah: O persoană a fost ucisă și 15 rănite într-un bilanț preliminar al loviturii israeliene din suburbia de sud a Beirutului.

Ziarul israelian Yedioth Ahronoth: Raidul a vizat un număr de comandanți militari Hezbollah responsabili de planul de „ocupare a Galileii”, inclusiv Ibrahim Aqeel.

UPDATE ORA 16:22 – Canalul 12 israelian: ținta atacului israelian este comandantul militar Hezbollah, Ibrahim Aqeel

Agenția Libaneză de Știri: „5 copii au fost martirizați în raidul inamicului în suburbia de sud a Beirutului

Armata israeliană a confirmat că a atacat locații din Beirut, capitala Libanului, într-un „atac țintit”.
Israelul nu a oferit mai multe detalii despre asta.

Surse israeliene: Rapoarte despre asasinarea unui lider înalt Hezbollah într-un bombardament asupra suburbiei de sud a Beirutului.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Agenția de știri libaneză: „O aeronavă inamică F-35 a lansat un raid cu două rachete, vizând un apartament din zona Al-Jamous din suburbia de sud a Beirutului.

Al-Arabi Al-Jadid de la o sursă de securitate: „Nu este clar dacă acesta este un atac care vizează o anumită personalitate, dar daunele sunt mari.”

Înaintea atacului din Beirut, conform unui reporter al Canalului Ebraic 14: „Din Liban au fost trase între 150 și 200 de rachete în ultima oră, Hezbollah vrea să demonstreze că, chiar și după recentele atacuri israeliene, poate trage rachete de câte ori dorește, iar acest lucru este clar.”