• Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19.
  • Biden se va autoizola la locuința sa din Delaware.
  • Biden trebuia să participe la conferința anuală UnidosUS.

Președintele Joe Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19 miercuri și se confruntă cu simptome ușoare, potrivit Casei Albe, raportează CNN.

Biden, în vârstă de 81 de ani, a fost testat pozitiv în urma primului său eveniment din Las Vegas, unde era așteptat să vorbească mai târziu, la conferința anuală UnidosUS.

Medicul Președintelui a spus că Biden a primit prima doză de Paxlovid și se va autoizola la casa lui din Rehoboth Beach, Delaware, în conformitate cu îndrumările CDC din SUA.

Recomandări

DECA MERGE LA GALAȚI
PIASTRI CÂȘTIGĂ LA F1
GERMANIA VREA CONTROL LA GRANIȚE
BRETON DEMISIONEAZĂ
CUM SE SIMTE WILLIS?
POLARIS DAWN S-A ÎNTORS

„Președintele a prezentat în această după-amiază simptome ale căilor respiratorii superioare, care includ rinoree și tuse neproductivă, cu stare de rău generală”, a spus medicul lui Biden, într-o notă furnizată de secretarul de presă de la Casa Albă, Karine Jean-Pierre.

„S-a simțit bine la primul său eveniment al zilei, dar având în vedere că starea sa s-a deteriorat, au fost efectuate teste la punctul de îngrijire pentru COVID-19, iar rezultatele au fost pozitive pentru COVID-19”.

Confirmarea Casei Albe a venit după anunțul făcut la Conferință de Președintele și CEO-ul UnidosUS, Janet Murguía, după ce Biden a întârziat cu o oră și jumătate față de apariția sa programată.

„Am vorbit la telefon cu Președintele Biden și și-a împărtășit profunda dezamăgire că nu a putut să ni se alăture în această după-amiază. Președintele a fost la multe evenimente, așa cum știm cu toții, și tocmai a fost testat pozitiv pentru COVID”, a anunțat Murguía publicul.

CNN a contactat campania Biden și Casa Albă pentru comentarii.