BREAKING NEWS: Joe Biden are COVID. Momentan simptomele sunt ușoare

Președintele Joe Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19 miercuri și se confruntă cu simptome ușoare, potrivit Casei Albe, raportează CNN.

Biden, în vârstă de 81 de ani, a fost testat pozitiv în urma primului său eveniment din Las Vegas, unde era așteptat să vorbească mai târziu, la conferința anuală UnidosUS.

Medicul Președintelui a spus că Biden a primit prima doză de Paxlovid și se va autoizola la casa lui din Rehoboth Beach, Delaware, în conformitate cu îndrumările CDC din SUA.

„Președintele a prezentat în această după-amiază simptome ale căilor respiratorii superioare, care includ rinoree și tuse neproductivă, cu stare de rău generală”, a spus medicul lui Biden, într-o notă furnizată de secretarul de presă de la Casa Albă, Karine Jean-Pierre.

„S-a simțit bine la primul său eveniment al zilei, dar având în vedere că starea sa s-a deteriorat, au fost efectuate teste la punctul de îngrijire pentru COVID-19, iar rezultatele au fost pozitive pentru COVID-19”.

Confirmarea Casei Albe a venit după anunțul făcut la Conferință de Președintele și CEO-ul UnidosUS, Janet Murguía, după ce Biden a întârziat cu o oră și jumătate față de apariția sa programată.

„Am vorbit la telefon cu Președintele Biden și și-a împărtășit profunda dezamăgire că nu a putut să ni se alăture în această după-amiază. Președintele a fost la multe evenimente, așa cum știm cu toții, și tocmai a fost testat pozitiv pentru COVID”, a anunțat Murguía publicul.

CNN a contactat campania Biden și Casa Albă pentru comentarii.

Exit mobile version