• Londonezii s-au trezit față în față cu provocările după separarea de UE.
  • Matt Steel, medic: Cred că Brexit-ul este un dezastru.
  • Alex Jomiru, șofer de camion: Brexit-ul va aduce probleme pentru livrările spre UK.

Începutul de an a marcat sfârșitul „perioadei de tranziție” de la plecarea Regatului Unit din Uniunea Europeană. Londonezii își dau seama acum cu ce trebuie să se lupte.

La fel și străinii care lucrează acolo. Un exemplu este Alex Jomirui, un român angajat șofer de camion. Trebuie să arate mai multe acte când scoate marfa din Regat. „Eu cred că este o problemă, pentru că livrările în UK nu sunt atât de bune”, a spus Alex Jomiru.

Astfel, britanici get-beget și expați se lovesc cu capul de prag, după ce Brexitul s-a întâmplat deja. Nici alți angajați londonezi nu sunt foarte bucuroși de consecințele Brexit.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Acordul comercial UE-Marea Britanie aduce restricții și birocrație

„Cred că este un dezastru, printre multe alte dezastre din acest an”, a declarat medicul Matt Steel. „Eu simt că nu le plac străinii și vor pur și simplu să plecăm”, a afirmat și Luisa Oliveira, asistentă medicală din Portugalia.

Acordul comercial UE-Marea Britanie, încheiat în ajunul Crăciunului, aduce restricții și birocrație. Chiar dacă britanicii vor continua să cumpere și să vândă mărfuri în UE, companiile se confruntă cu costuri suplimentare. În plus, își bat capul cu declarațiile vamale și verificările la frontieră.