• Armata israeliană e la un pas de distrugerea Brigăzii Rafah.
  • Netanyahu sugerează intrarea în faza a treia și cea finală a războiului din Gaza.
  • Luni au apărut imagini noi cu răpirea unor civili israelieni, pe 7 octombrie.

După mai multe săptămâni de când au intrat în Rafah, în ciuda tuturor avertismentelor comunității internaționale, armata israeliană a transmis că se apropie de destructurarea Brigăzii Rafah. Anunțul apare în contextul în care atât Ministrul Apărării, cât și Prim-ministrul Netanyahu au sugerat intrarea în faza a treia și cea finală a războiului din Gaza.

Ieri au apărut și imagini noi cu răpirea unor civili israelieni, pe 7 octombrie. Imaginile au fost publicate de familiile ostaticilor pentru a pune presiune pe guvern să accepte un acord cu Hamas.

Reprezintă anunțul armatei israeliene o retragere a militarilor din Rafah?

Șeful Statului Major al armatei din Israel a transmis că este pe punctul de a destructura Brigada, dar nu în sensul eliminării tuturor membrilor săi, ci în sensul că această brigadă nu mai poate funcționa ca o unitate de luptă. Eforturile israeliene nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni. Hamas avea patru brigăzi în Rafah dintre care doar două mai sunt funcționale acum.

Recomandări

CINE L-AR ÎNLOCUI PE BIDEN
FRANȚA VOTEAZĂ EXTREMELE
BIDEN A PIERDUT PRIMA DEZBATERE
CE FACI ÎN WEEKEND LA BUCUREȘTI
CIOLACU VREA CONSULTĂRI PE ALEGERI
TAYLOR SWIFT ÎNTRECE JOCURILE OLIMPICE

În ultimele zile, armata din Israel și-a intensificat operațiunile în orașul Rafah iar oficialii israelieni au anunțat că sunt aproape de momentul în care intensitatea acestor operațiuni se va diminua.

Citește și