• Britanicii din satul Snettisham sunt terorizați de găini.
  • Satul a fost invadat de peste 100 de pui sălbatici.
  • Localnicii se plâng că găinile cotcodăcesc toată noaptea.
  • Autoritățile îndeamnă turiștii să nu mai hrănească păsările.

Britanicii au găsit satul în care găinile fac legea și îi terorizează pe localnici! Sătenii din Snettisham au făcut un apel către turiști, după ce peste 100 de pui sălbatici le-au invadat satul și le-au distrus grădinile și somnul, anunță The Guardian.

Oamenii se plâng că puii, veniți dintr-o pădure din apropiere, se înmulțesc pe zi ce trece și că pe lângă mizeria pe care o fac prin sat, nu-i lasă nici să doarmă – cotcodăcesc toată noaptea. În plus, localitatea s-a umplut și de șobolani, de la resturile de mâncare pe care turiștii care vin să vadă puii le aruncă pe străzi.

Printre localnici, părerile sunt însă împărțite – unii spun că găinile au fost acolo înaintea celor mai nou-veniți în sat – grupul cel mai vocal împotriva invaziei păsărilor. Autoritățile locale așteaptă sfaturi de la specialiști și speră să poată muta găinile la o fermă. Până atunci, au montat panouri prin care le cer oamenilor să nu mai hrănească păsările.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Ben King, în vârstă de 48 de ani, care locuiește pe aleea unde păsările își fac cuibul, a declarat că a trebuit să poarte dopuri de urechi pentru a dormi noaptea din cauza cântării lor constante.

„Au scăpat de sub control acum, nu mai sunt doar una sau două… dacă ar veni cineva să le mute, i-aș cumpăra o bere mare.”

Cu toate acestea, alții iau apărarea turmei, spunând că animalele contribuie la farmecul rural al satului. Graeme McQuade, în vârstă de 43 de ani, care locuiește pe uliță de 18 luni, după ce s-a mutat din Cambridge, a declarat: „Nu am nicio problemă cu găinile. Înainte de a ne muta aici, nu știam că găinile se trezesc la 4 dimineața, dar dau caracter locului.”