Britanicii bogați oferă chiar și 2.000 de lire sterline, pentru a se vaccina mai repede

Britanicii bogați sunt dispuși să plătească până la 2000 ce lire pentru a se vaccina mai repede

Dr. Roshan Ravindran, proprietarul Klnik, o clinică privată din Wilmslow, Cheshire, a vorbit despre modul în care unii dintre cei mai bogați britanici caută să ofere bani, pentru a obține acces la doză înaintea altora, potrivit Daily Express.

Dar, în prezent, doar NHS primește stocuri de vaccin Pfizer, care rămâne singurul candidat aprobat pentru vaccin în Marea Britanie.

El a declarat pentru Sunday Times că cei care doresc să plătească pentru vaccin sunt adesea oameni disperați.

Dr. Ravindran a declarat: „Mi-a spus cineva: „Vă voi da 2.000 de lire sterline pentru vaccin ”.

„Oamenii care întrebau au avut adesea o rudă care a murit – virusul nu a fost selectiv.”

„Toți cei săraci și bogați, deopotrivă au fost afectați și nimeni nu a avut control. Și acum ceea ce caută oamenii este un grad de control ”.

Dr. Ravindran a adăugat la Sunday Times că, deși acum refuzul clienților bogați este iminent, nu va trece mult până când ei vor putea plăti pentru a nu mai sta la rând.

El a spus: „Fiecare vaccin în acest moment a fost cumpărat de un guvern. Probabil vom începe să obținem o aprovizionare privată din aprilie.”

„Oamenii vor veni cu un vaccin pe care guvernul nu îl va cumpăra – apoi va inunda piața. Fiecare companie de medicamente încearcă să vină cu un vaccin.”

Doctorul a continuat să sugereze că unele vaccinuri private ar putea percepe prețuri premium de până la „10.000 lire, 15.000 lire, 20.000 lire pentru o doză”.

În tot acest timp, reprezentanții guvernamentali au sugerat că vaccinul Oxford și AstraZeneca ar putea fi aprobat de Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA) până luni.

Sunday Telegraph a raportat că doza de la Oxford, dacă ar fi aprobată, va fi lansată pe 4 ianuarie.

O purtatoare de cuvant a Departamentului de Sănătate și Asistență Socială (DHSC) a declarat: „Acum trebuie sa acordăm MHRA timpul necesar pentru a-și desfășura activitatea importantă și trebuie să așteptăm sfatul acesteia”.

Dar Pascal Soriot, șeful executiv al AstraZeneca, a anunțat sâmbătă, că vaccinul lor este la fel de eficient ca al celor de la Pfizer și Moderna.

Guvernul Regatului Unit a asigurat 100 de milioane de doze de vaccin Oxford, cu 40 de milioane de doze care urmează să fie administrate în martie.

De asemenea, a asigurat 40 de milioane de doze de vaccin Pfizer și BioNTech, cinci milioane de doze de Moderna, 30 de milioane de la Janssen și câte 60 de milioane de la GlaxoSmithKline / Sanofi Pasteur, Valnova și Novavax.

Începând cu 20 decembrie, Marea Britanie a administrat 616.933 doze de vaccin Pfizer.

Exit mobile version