• Bugetarii au protestat din nou în fața Guvernului.
  • Bugetarii spun că Ciolacu i-a hărțuit și amenințat.
  • Ciolacu a mărit salariile bugetarilor cu 10%.
  • Bugetarii nu sunt mulțumiți de salarii cu 10% mai mari.

Ciolacu a căzut din lac în puț – a crezut că dacă îi amenință pe bugetari, scapă de proteste. Surpriză, bugetarii s-au întors în stradă și mai supărați.

Sindicaliștii l-au acuzat la protestul de ieri pe Ciolacu că îi hartuiește și că i-a amenințat că îi dă afara săptămână trecută când a declarat că poate conduce țara cu structuri de personal mai simple”. Partea și mai proastă e că Ciolacu e un model pentru toți patronii abuzivi din țară, iar România nu duce lipsă de astfel de patroni, spune Confederația Cartel Alfa.

Nici salariile cu 10% mai mari pe care Ciolacu le-a votat în Guvern nu i-a liniștit pe bugetari. Sunt supărați că cei care aveau salarii mari, vor avea de acum unele mult prea mari, iar cei cu salarii mici primesc doar câteva sute de lei în plus spune Bogdan Şchiop, șeful Sidicatelor din Administatiei.

Recomandări

LASCONI ESTE NOUL PREȘEDINTE AL USR
CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA

Hărţuirea şi ameninţarea angajaţilor care protestează legitim, de la nivelul celei mai înalte pozitii executive din stat, este un gest inacceptabil. Declaraţia premierului din şedinţa de Guvern de săptămâna trecută este de neacceptat nu doar prin faptul că este profund nedemocratică şi cu reflexe de mentalitate medievală, dar constituie un exemplu nociv şi un cec în alb pentru toţi angajatorii abuzivi, din sistemul public sau privat. Din păcate, România nu duce deloc lipsă de patroni abuzivi, care în locul negocierii şi dialogului, adoptă tactici de discriminare, ameninţare şi hartuire. Deficitul major de forţă de muncă este datorat şi acestui tip de atitudine «patronală», fals managerială, pe lângă salarizarea de mizerie din România. Ne putem imagina că angajaţii din aparatul de stat care protestează pentru drepturile lor nu sunt cei implantaţi politic (aceştia în general nici nu sunt membri de sindicat). Sunt angajaţii competenţi şi experimentaţi, experţii care duc în spate greul activităţii, cei care suportă capriciile diverşilor şefi politici, cei care s-au săturat de inechităţi şi tratament discriminatoriu, de amatorismul prin care Guvernul reglementează politicile publice, şi cei care suportă, in plus, stigma unei imagini distorsionate a angajatului din funcţia publică, creată şi propagată, iată!, de propriii angajatori – înalţii oficiali ai statului”, susţine Confederaţia Cartel Alfa.

Sindicaliştii fac referire la afirmaţiile făcute de premierul Marcel Ciolacu în contextul nemulţumirilor exprimate de angajaţii din aparatul guvernamental: Cred că atât la Guvern, cât şi la Parlament, putem găsi soluţii pentru structuri de personal mai suple. Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită”.

Citește și