• Cererea de energie electrică a Delhi a atins un nivel record de 8.647 de megawați (MW), ceea ce a dus la întreruperi frecvente de energie.
  • Valul de căldură a cauzat zeci de decese din cauza bolilor cauzate de căldură, și a afectat economia orașului.
  • Orașul se luptă și cu o criză severă a apei, cu mulțimi de oameni care așteaptă să primească apă.

Capitala Indiei, Delhi, este afectată de un val de căldură prelungit care a făcut ca cererea de energie electrică să atingă un nivel record de 8.647 de megawați (MW) în această săptămână, conform BBC.

Temperaturile au oscilat în jurul valorii de 44-45 de grade Celsius în oraș și în alte părți din nordul Indiei timp de câteva săptămâni.

Utilizarea pe scară largă a aparatelor de răcire, cum ar fi aparatele de aer condiționat, a pus presiune asupra resurselor, ceea ce a dus la întreruperi frecvente de energie electrică în Delhi.

Recomandări

EXTREMA DREAPTĂ SĂRBĂTOREȘTE
BANNON: „ARMATA MAGA ESTE PREGĂTITĂ”
PUBLICUL NU A FOST PREA ÎNCÂNTAT DE SZA
CE SE ÎNTÂMPLĂ CU BOEING?
MACRON: „A VENIT TIMPUL UNEI ALIANȚE LARGI”
BARDELLA ACUZĂ EXTREMA STÂNGĂ

Recordul înregistrat marți în Capitală a venit la o zi după ce în nordul Indiei s-a înregistrat un vârf de consum de energie de 89.000 MW. Cererea de energie electrică a Delhi a bătut mai multe recorduri în acest sezon, primul pe 22 mai, când a atins 8.000 MW.

Luni, aeroportul din oraș a fost martor la o pană de curent care a durat câteva minute și a afectat serviciile la terminale. Imagini distribuite pe rețelele de socializare au arătat pasageri care stăteau la cozi lungi la ghișeele de check-in, în timp ce personalul companiilor aeriene aștepta să li se pornească din nou calculatoarele.

Orașul se luptă, de asemenea, cu o criză severă a apei. Videoclipurile distribuite pe rețelele de socializare arată mulțimi cu găleți în mână înghesuindu-se la camioanele cu apă.

Departamentul de meteorologie a declarat că valul de căldură din nordul Indiei este posibil să persiste în următoarele câteva zile. Zeci de persoane au murit din cauza bolilor cauzate de căldură din martie, când s-a instalat vara.

În prima săptămână din iunie, peste 50 de persoane au murit din cauza căldurii într-un interval de trei zile în statul nordic Uttar Pradesh și în statul nord-estic Odisha (fostul Orissa). Verile în India sunt de obicei fierbinți și umede, dar anul acesta, căldura a fost excepțional de aspră, cu valuri de căldură mai lungi, mai intense și mai frecvente.

Marți, departamentul meteorologic a declarat că este posibil ca țara să primească, de asemenea, precipitații sub nivelul normal în luna iunie.

Citește și