Căldura din Delhi face ca cererea de energie electrică să atingă un nivel record. India este sufocată de caniculă

Capitala Indiei, Delhi, este afectată de un val de căldură prelungit care a făcut ca cererea de energie electrică să atingă un nivel record de 8.647 de megawați (MW) în această săptămână, conform BBC.

Temperaturile au oscilat în jurul valorii de 44-45 de grade Celsius în oraș și în alte părți din nordul Indiei timp de câteva săptămâni.

Utilizarea pe scară largă a aparatelor de răcire, cum ar fi aparatele de aer condiționat, a pus presiune asupra resurselor, ceea ce a dus la întreruperi frecvente de energie electrică în Delhi.

Recordul înregistrat marți în Capitală a venit la o zi după ce în nordul Indiei s-a înregistrat un vârf de consum de energie de 89.000 MW. Cererea de energie electrică a Delhi a bătut mai multe recorduri în acest sezon, primul pe 22 mai, când a atins 8.000 MW.

Luni, aeroportul din oraș a fost martor la o pană de curent care a durat câteva minute și a afectat serviciile la terminale. Imagini distribuite pe rețelele de socializare au arătat pasageri care stăteau la cozi lungi la ghișeele de check-in, în timp ce personalul companiilor aeriene aștepta să li se pornească din nou calculatoarele.

Orașul se luptă, de asemenea, cu o criză severă a apei. Videoclipurile distribuite pe rețelele de socializare arată mulțimi cu găleți în mână înghesuindu-se la camioanele cu apă.

Departamentul de meteorologie a declarat că valul de căldură din nordul Indiei este posibil să persiste în următoarele câteva zile. Zeci de persoane au murit din cauza bolilor cauzate de căldură din martie, când s-a instalat vara.

În prima săptămână din iunie, peste 50 de persoane au murit din cauza căldurii într-un interval de trei zile în statul nordic Uttar Pradesh și în statul nord-estic Odisha (fostul Orissa). Verile în India sunt de obicei fierbinți și umede, dar anul acesta, căldura a fost excepțional de aspră, cu valuri de căldură mai lungi, mai intense și mai frecvente.

Marți, departamentul meteorologic a declarat că este posibil ca țara să primească, de asemenea, precipitații sub nivelul normal în luna iunie.

Exit mobile version