Căldura mare trimite 11 persoane la spital la mitingul lui Trump din Arizona. Lumea a atins 12 luni consecutive de temperaturi record

Căldura extremă din Arizona a trimis 11 persoane la spital în timp ce așteptau să intre la un miting de campanie cu fostul Președinte Donald Trump, conform BBC.

Săptămâna aceasta a adus primul test al anului pentru milioane de americani din sud-vestul țării, care se confruntă în mod obișnuit cu o căldură ridicată la venirea verii. Joi se așteptau temperaturi de până la 44C (112F) în unele părți din Nevada, Texas și California, ajungând la 121F (121F) în Valea Morții, în California. În momentul în care Trump a urcat pe scenă imediat după ora 17:00 EST (22:00 GMT) în Phoenix, temperatura era de 111F.

Fanii lui Trump au început să se alinieze la evenimentul de joi dimineața devreme, în ceea ce a fost primul miting al fostului Președinte de la condamnarea sa penală într-un caz de tăinuire de bani din New York. Câteva mii de persoane au stat la coadă în fața uriașei biserici Dream City Church din Phoenix pentru a-l vedea pe Trump vorbind joi.

Măsurile stricte de securitate au făcut ca accesul tuturor în interiorul mega-bisericii să dureze ceva timp.

În timp ce susținătorii așteptau în fața mitingului de campanie, BBC News a văzut cum mai multe persoane au fost tratate pentru probleme legate de căldură, iar două au fost duse la spital. Unsprezece participanți în total au fost duși la spital cu simptome legate de căldură, potrivit oficialilor pompierilor din Phoenix. Pompierii au fost văzuți folosind gheață pentru a-i trata pe ceilalți și a-i răcori.

Joi – cu două săptămâni înainte de începerea oficială a verii – Serviciul Național de Meteorologie (NWS) a prognozat temperaturi record în interiorul Californiei, precum și în părți din Nevada și Arizona. În Phoenix, o avertizare de căldură excesivă este în vigoare până vineri, oamenii fiind rugați să limiteze timpul petrecut în aer liber și să se hidrateze.

Trump a început un mic turneu de campanie cu această oprire în Phoenix joi, la exact o săptămână după ce a fost găsit vinovat la New York.

Fostul Președinte a vorbit timp de aproximativ 90 de minute înainte de a pleca la o strângere de fonduri în San Francisco. Următorul eveniment de campanie la care este așteptat să țină un eveniment de campanie în Las Vegas, duminică.

În acel oraș se înregistrează, de asemenea, temperaturi record. Maximele prognozate de 112F în Las Vegas joi ar fi cea mai timpurie zi de 112F observată în oraș, înregistrată vreodată. Temperaturile sunt cu 20 până la 30 de grade Fahrenheit peste media pentru această perioadă a anului, potrivit NWS, deși se vor răci ușor până la vizita lui Trump de duminică.

Căldura intensă a plasat peste 30 de milioane de persoane din regiunea de sud-vest sub alertă de temperaturi periculos de ridicate, iar oficialii au cerut locuitorilor să își ia măsuri de precauție. Îmbolnăvirile cauzate de căldură și chiar decesele sunt din ce în ce mai frecvente în Phoenix și în sud-vestul Americii.

În timp ce domurile de căldură erau cândva descrise ca fiind rare, valurile de căldură devin tot mai frecvente și mai intense din cauza schimbărilor climatice provocate de om, spun oamenii de știință. Lumea a atins 12 luni consecutive de temperaturi record, a declarat la începutul acestei săptămâni Serviciul Copernicus pentru schimbări climatice al Uniunii Europene.

Luna trecută a fost cea mai caldă lună mai înregistrată din istorie.

Exit mobile version