• Candidatul la funcția de prim-ministru al extremei drepte și-a prezentat programul.
  • Bardella anunță „prioritatea națională” în fata bi-nationalilor in posturile strategice.
  • Guvernul formațiunii Marinei Le Pen anunță suprimarea „dreptului de sol” și restrângerea „regrupării familiale”.
  • RN va continua să finanțeze Ucraina, dar nu va trimite trupe la sol si arme care pot „escalada”.
  • Bardella : „Consider Rusia ca o amenințare multidimensională atât pentru Franța, cât și pentru Europa”.

Cu 6 zile înainte de primul tur de scrutin, președintele Rassemblement Nationale, Jordan Bardella, și-a prezentat programul de guvernare. Printre măsurile forte se numără „preferința națională”, reducerea contribuției la bugetul UE sau suprimarea „dreptului de sol”.

Ce propune Jordan Bardella

Sunt multe masuri care îi privesc mai degrabă pe francezi, dar care vor avea repercusiuni asupra Europei. O reducere a TVA pentru energie, suprimarea legii pensiei și revenirea la vârstă de pensionare de 62 de ani, prime pentru al doilea copil, toate acestea trebuie bugetate. Bardella are intenția să își finanțeze programul reducând contribuția la UE care este, în acest moment, de 10 miliarde de euro.


Tot în politica internă el vrea să suprime „dreptul de sol” care spune că daca ești născut în Franța sau te afli pe pământ francez de un anumit număr de ani ai dreptul automat de a deveni francez. Bardella vrea să introducă „preferința națională” majoritar pentru posturile strategice. Acestea vor fi acordate naționalilor și nu bi-naționalilor, cum este cazul pentru mulți romani care și-au păstrat si naționalitatea de origine.

Recomandări

200 DE CANDIDAȚI SE RETRAG ÎN FRANȚA
CONDAMNAREA LUI TRUMP SE AMÂNĂ
BOMBELE RUSEȘTI CAD TOT ÎN RUSIA
CÂT DE SAFE E MAREA NEAGRĂ?
134K ELEVI DAU BACUL LA MATEMATICĂ
APPLE ADUCE A.I. PE VISION PRO

Bardella dorește, de asemenea, să „înlăture obstacolele” pentru a expulza delincvenții și criminalii străini „pentru a permite îndepărtarea lor sistematică” din Franța. În cele din urmă, el propune restabilirea „crimei de prezență ilegală” pe teritoriul francez și să restrângă „regruparea familiala”.

Bardella spune că respectă instituțiile și ordinea constituțională

Bardella a dat asigurări că respectă instituțiile și ordinea constituțională, dar că nu va ceda din atribuțiile care îi revin. Jordan Bardella a asigurat că va fi „extrem de vigilent (în fața) încercărilor Rusiei de interferență” „Consider Rusia ca o amenințare multidimensională atât pentru Franța, cât și pentru Europa”.

Deși a spus că este „în favoarea sprijinului logistic și al echipamentelor de apărare pentru ca Ucraina să poată continua să se apere”, Jordan Bardella a reafirmat „liniile roșii ” ale formațiunii sale. El refuză pe de o parte „trimiterea de trupe pe pământul ucrainean” și, pe de altă parte, trimiterea de „rachete cu rază lungă de acțiune sau echipamente militare” care ar putea „lovi direct orașele rusești”.

Citește și