• Autoritățile grecești au emis recomandări pentru întreprinderi privind transferul angajaților la muncă la distanță, dacă acest lucru este posibil.
  • Temperaturi de 43 de grade Celsius au fost așteptate joi în unele părți ale țării mediteraneene.
  • Primăria capitalei Greciei a prelungit orele de funcționare a centrelor comunitare.

Din cauza valului de caniculă record din Grecia, școlile și accesul la Acropole din Atena au fost închise. Autoritățile grecești au emis recomandări pentru întreprinderi privind transferul angajaților la muncă la distanță, dacă acest lucru este posibil.

Grecia a închis unul dintre principalele sale obiective turistice, Acropole antică, a suspendat școlile și a mobilizat medici în întreaga țară, în timp ce se confruntă cu primul său val de căldură anormal.

Temperaturi de 43 de grade Celsius au fost așteptate joi în unele părți ale țării mediteraneene, din cauza vânturilor din sud care transportă aer cald și praf din Africa de Nord. Accesul la dealul Acropole, unde se află unul dintre cele mai faimoase situri arheologice din lume, cu templul Partenon, a fost blocat, iar personalul Crucii Roșii a împărțit sticle cu apă persoanelor care au venit să îl viziteze.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Autoritățile grecești au trimis o circulară prin care le ordonă funcționarilor publici cu probleme de sănătate să lucreze de acasă până când serviciul național de meteorologie va constata că valul de căldură s-a domolit. Primăria capitalei Greciei a prelungit orele de funcționare a centrelor comunitare, astfel încât persoanele în vârstă și alte grupuri vulnerabile să se poată odihni în spații cu aer condiționat.

Citește și