• Iahtul „Bayesian”, aparținând miliardarului britanic Mike Lynch, s-a scufundat în largul coastei Porticello.
  • Scafandrii se confruntă cu dificultăți în accesarea iahtului, care este „practic intact” pe fundul mării.
  • Mike Lynch își invitase avocații și prietenii pentru a sărbători o victorie juridică recentă.

Căpitanul superiahtului, care se recuperează în spital, a vorbit pentru prima dată cu presa italiană cu doar cinci cuvinte, în timp ce scafandrii se luptă să ajungă în interiorul ambarcațiunii, scrie The Independent.

Căpitanul James Catfield era responsabil de iahtul miliardarului britanic Mike Lynch atunci când acesta s-a scufundat în largul coastei Porticello, lângă Palermo. El a declarat pentru la Repubblica: „Nu ne-am așteptat la asta” și a fost descris ca fiind „moale” în timp ce aștepta în fața unei săli de urgență din orașul sicilian Termini Imerese.

O furtună violentă neașteptată a scufundat nava „Bayesian” sub pavilion britanic în primele ore ale zilei de luni. Cel puțin o persoană a fost confirmată moartă și șase sunt date dispărute de pe iahtul care transporta 22 de persoane. Celelalte au fost salvate de o barcă cu pânze aflată în trecere.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA
TÎLVĂR SCHIMBĂ STRATEGIA

Scafandrii aflați în apele Siciliei în căutarea celor șase persoane dispărute au descris dificultățile de a opera în spații „foarte mici”. Superiahtul de lux este încă „practic intact” pe fundul mării, dar adâncimea îl face dificil de accesat, a declarat Luca Cari, un membru al echipajului de urgență, pentru ziarul italian Giornale di Sicilia.

Brigada de pompieri Vigili del Fuoco din Italia a declarat, de asemenea, pe rețelele de socializare că primele inspecții ale epavei au fost „nereușite” din cauza mobilierului căzut care obstrucționa pasajele. Aceasta a declarat că planifică o modalitate de a pătrunde în iaht și de a „inspecta interiorul”.

Soția lui Lynch, Angela Bacares, a fost una dintre cele 15 persoane salvate. Opt supraviețuitori au fost duși la spital, inclusiv un bebeluș de un an. Șeful Morgan Stanley, Jonathan Bloomer, și fiica în vârstă de 18 ani a lui Lynch se numără printre pasagerii dispăruți.

Se pare că Lynch își invitase avocații și prietenii pentru a sărbători o recentă victorie juridică care l-a absolvit de acuzații de fraudă în SUA.

Citește și