• Turiștii din Japonia au hrănit căprioarele cu biscuiți până s-au înmulțit.
  • Biscuiții pe care îi primeau căprioarele de la turiști erau din ovăz.
  • Autoritățile japoneze sunt îngrijorate și vor să sterilizeze animalele.

Japonezii au mai nou probleme cu animalele sălbatice- căprioarele din Parcul Nara s-au înmulțit mai rău ca iepurii! Motivul e cel puțin amuzant.

Turiștii au hrănit căprioarele cu biscuiți pe bază de tărâțe și ovăz. Se pare că au avut mâna prea largă, iar snack-ul le-a crescut apetitul sexual animalelor. Deznodământul – sunt peste 1.300 de căprioare în parc, cu 50% mai multe decât înainte.

Deși căprioarele s-au obișnuit cu oamenii și mănâncă pe săturate, ar face orice să smulgă o gustare din mână vizitatorilor. Căprioarele au devenit agresive – un turist a fost mușcat. Situația se pare că e serioasă, iar autoritățile japoneze se gândesc acum la sterilizare.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Japonezii nu sunt singurii care au probleme cu animalele. Rechinii din Brazilia nu au trecut testul antidrog – au fost testați pozitiv cu cocaină. Oamenii de știință au disecat 13 rechini sălbatici și au găsit o concentrație de 100 de ori mai mare de droguri decât la alte animale marine. Rechinii sunt afectați de tonele de droguri aruncate în ocean de contrabandiști, arată studiul făcut de o Fundație din Brazilia.

Citește și