• Trump și Harris împart alegătorii probabil aproape în mod egal în Georgia, Nevada și Pennsylvania.
  • În fiecare dintre aceste state, o medie de 15% dintre alegătorii probabili declară că nu s-au hotărât încă cu privire la alegerea lor.
  • Constatările sugerează o situație a Colegiului Electoral în care Pennsylvania și Georgia sunt esențiale pentru drumul fiecărui candidat către Casa Albă.

Ultima etapă a campaniei prezidențiale din 2024 începe cu o perspectivă mixtă în șase câmpuri de luptă cheie, conform noilor sondaje CNN realizate de SSRS în fiecare stat. Vicepreședintele Kamala Harris deține un avantaj față de fostul președinte Donald Trump în rândul alegătorilor probabili din Wisconsin și Michigan, în timp ce Trump are avantaj în Arizona. Cei doi împart alegătorii probabil aproape în mod egal în Georgia, Nevada și Pennsylvania, statele cu cel mai mare premiu de voturi electorale puse în joc, scrie CNN.

În fiecare dintre aceste state, o medie de 15% dintre alegătorii probabili declară că nu s-au hotărât încă cu privire la alegerea lor, ceea ce sugerează că o proporție considerabilă de alegători și-ar putea schimba părerea cu privire la cursă pe măsură ce atenția acordată campaniei crește și activitatea de campanie, în special în aceste state, atinge cote maxime în ultimele nouă săptămâni înainte de ziua alegerilor.

În Wisconsin, alegătorii probabili sunt 50% pentru Harris și 44% pentru Trump, iar în Michigan, sunt 48% Harris și 43% Trump. În Arizona, Trump se situează la 49% față de 44% pentru Harris. În Georgia și Nevada, 48% o susțin pe Harris față de 47% pentru Trump, iar în Pennsylvania, candidații sunt la egalitate cu 47%.

Recomandări

BEBINCA LOVEȘTE SHANGHAI
SITUAȚIA DIN GAZA E O CATASTROFĂ
BIBI: „HOUTHI VOR PLĂTI”
ÎNCEPE PROCESUL TIKTOK
HARRIS CONDAMNĂ ATACUL
META ANTRENEAZĂ A.I.

Constatările sugerează o situație a Colegiului Electoral în care Pennsylvania și Georgia sunt esențiale pentru drumul fiecărui candidat către Casa Albă. Președintele Joe Biden a câștigat toate aceste șase state în 2020, câștigând Georgia cu puțin sub 12 000 de voturi și Arizona cu puțin peste 10 000 de voturi. În cazul în care Harris ar păstra victoriile lui Biden din 2020 în afara acestor șase state și ar obține Wisconsin și Michigan, o victorie în Pennsylvania plus un singur vot electoral de oriunde altundeva i-ar oferi președinția.

Citește și