• Videoclipuri manipulate au fost distribuite pentru a pune la îndoială starea mentală a lui Biden, inclusiv un clip în care Biden se ridică pe scenă, înainte ca Obama să-i întindă mâna și să plece împreună.
  • Aceste videoclipuri au fost distribuite de publicațiile conservatoare și de platforma lui Trump.
  • Alegerile pentru Casa Albă vor avea loc în noiembrie, și Biden se pregătește să se confrunte cu Trump în prima lor dezbatere televizată a anului.

Casa Albă a acuzat „criticii de dreapta” că au editat selectiv videoclipuri în cadrul unei campanii de „dezinformare” pentru a pune la îndoială starea mentală a Președintelui Joe Biden, scrie BBC.

În cel mai recent incident, adversarii lui Biden au susținut că acesta a avut un moment de confuzie care a necesitat ca Barack Obama să-l conducă în afara scenei la o strângere de fonduri din weekend. Casa Albă a distribuit alte imagini care, potrivit lor, arată că Biden a făcut doar o pauză pentru a lua în considerare aplauzele.

Acuitatea mentală atât a lui Biden, în vârstă de 81 de ani, cât și a contracandidatului său, Donald Trump, în vârstă de 78 de ani, a fost analizată. Un sondaj de opinie după altul, însă, indică faptul că vârsta și facultățile lui Biden atrag mult mai mult atenția alegătorilor.

Recomandări

ROMÂNIA SE DUELEAZĂ CU SLOVACIA
U.B.B. ÎN TOP UNIVERSITĂȚI
CUM ÎȘI CRESC AVERILE MILIARDARII?
VINDECĂ TERAPIA MRNA-LNP CANCERUL?
UNTOLD URCĂ PE PODIUM
LASCONI ESTE NOUL PREȘEDINTE AL USR

„Vă spune tot ceea ce trebuie să știm despre cât de disperați sunt republicanii”, a declarat secretarul de presă Karine Jean-Pierre la briefingul zilnic de luni. Ea a declarat reporterilor că „aceste videoclipuri manipulate [sunt] făcute cu rea credință”.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe răspundea la o întrebare despre o gală pe care Biden a organizat-o sâmbătă seara la Los Angeles. Evenimentul a fost condus de George Clooney, Barbra Streisand, Julia Roberts și de prezentatorul de televiziune de noapte Jimmy Kimmel.

Publicațiile conservatoare au distribuit un clip în care se vede cum Biden se ridică pe scenă, înainte ca Obama să-i întindă mâna și să plece împreună. New York Post a relatat că Biden „a părut să înghețe” la sfârșitul evenimentului și „a trebuit să fie condus de Obama în afara scenei”.

Trump a distribuit clipul pe platforma sa, Truth Social, comentând: „Chiar așa vreți să fie Președintele vostru?”.

Săptămâna trecută, The Post a relatat că Președintele „a început să se rătăcească în timpul unei demonstrații de parașutism”, joi, în Italia, ceilalți lideri ai G7 fiind nevoiți să îl „readucă” în atenție.

Premierul britanic Rishi Sunak a declarat pentru Telegraph că Președintele american a fost pur și simplu „foarte politicos și s-a dus să vorbească cu toți [parașutiștii] individual”, înainte ca Premierul italian Giorgia Meloni să-i spună că se vor alinia cu toții pentru strângerea de mână.

Un clip al interacțiunii distribuit pe scară largă pe X, fostul Twitter, are atașată o notă a comunității, care subliniază că videoclipul a fost decupat.

Între timp, aliații lui Biden au profitat de clipurile virale ale lui Trump pentru a argumenta că tocmai candidatul republican este cel care nu are luciditate mentală.

Biden se pregătește să se confrunte cu Trump în prima lor dezbatere televizată a anului, la sfârșitul acestei luni. Alegerile pentru Casa Albă vor avea loc în noiembrie.

Citește și