• În București sunt cele mai ridicate costuri sociale pe cap de locuitor asociate poluării.
  • Raportul este realizat de „Health costs of air pollution in European cities“.
  • În top se regăsesc orașe din Italia, Polonia, Slovacia, Bulgaria și Germania.

Bucureștiul se află pe primul loc în topul orașelor din Uniunea Europeană cu cele mai ridicate costuri sociale pe cap de locuitor asociate poluării. Asta conform raportului realizat de „Health costs of air pollution in European cities“. Acestea reprezintă costuri de sănătate, de concedii medicale, de medicamentaţie sau de spitalizări. Capitala României are un cost de sănătate de peste 3.000 euro asociat aerului poluat.

Ce strategie ar putea funcționa pentru a reduce poluarea din București?

„În loc să plătim costurile pentru a vindeca, am putea să le plătim pentru a preveni. Suntem pe locul doi ca cea mai poluată capitală după Atena. În România mor anual 29.000 de români din cauza poluării. Platforma noastră a venit cu zece priorități pentru mediu și oraș, pe care le punem la dispoziție candidaților. Sunt bine definite, dezvoltate și vin cu soluții.

Trebuie să înțelegem că no suntem traficul. Noi suntem parte din acest fenomen și trebuie să încercăm să folosim cât mai mult transportul în comun sau mijloace de transport alternative”, a declarat Alexandru Găvan, activist de mediu, pentru Aleph News.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Citește și