• România e sub media Uniunii Europene când vine vorba de numărul automobilelor electrice.
  • România își propune să ajungă la o pondere de 14,2% energie regenerabilă în transporturi.
  • Din cele 27 de ţări din UE, România are cel mai mare nu­măr de acci­dente pe cap de locuitor, inclu­zând aici şi accidente în care sunt implicați pietoni.

Cât timp ai pierdut azi în trafic? 33 de ore ai întârziere în medie/an la orele de vârf. Comparativ, în Uniunea Europeană media a fost de 28,6 ore, potrivit datelor din raportul elaborat de Comisia Europeană. Din cele 27 de ţări din UE, România are cel mai mare nu­măr de acci­dente pe cap de locuitor, inclu­zând aici şi accidente în care sunt implicați pietoni.

Tot în ceea ce priveşte transportul rutier, datele Comisiei Europene arată că doar 2,9% dintre vehiculele înregistrate în România sunt alimentate cu combustibili alternativi, cel mai comun fiind GPL, scrie ZF.

Numărul automobilelor electrice este mult sub media UE, deşi infrastructura de încărcare a crescut continuu din 2020 încoace. La finalul anului 2022, media era de 12 vehicule pentru un punct de încărcare. Totuşi, în ultimii cinci ani, numărul maşinilor electrice care circulă pe străzile din România s-a dublat.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

România vrea să ajungă la o pondere de 14,2% energie regenerabilă în sectorul transporturilor, un rol esenţial în acest scop jucându-l investiţiile prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, se mai arată în acelaşi raport.

Citește și