• Elicopterul care s-a prăbușit cu președintele Iranului a avut o defecțiune tehnică.
  • Aeronava nu a trimis semnale de urgență, sistemul lipsea sau era oprit.
  • Elicopterul era un Bell 212, vechi de peste 40 de ani.

Accidentul de elicopter în care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi a avut loc din cauza unei defecțiuni tehnice, a informat agenția de presă iraniană IRNA. Agenția nu precizează natura problemelor cu elicopterul. Totodată, ministrul turc al transporturilor a precizat că aeronava nu a trimis semnale de urgență, sistemul lipsea sau era oprit.

Experții spun că puținele detalii furnizate despre accident sugerează că elicopterul care s-a prăbușit ar fi avut o vechime între 40 și 50 de ani.

Șeful Statului Major al Forțelor Armate a însărcinat o delegație de rang înalt, alături de experți naționali, civili și militari, să investigheze dimensiunile și cauzele accidentului elicopterului care îl transporta pe președintele Raisi, pe ministrul de externe și alte șapte persoane, toate nouă fiind decedate. Dacă la început s-a vorbit despre problemele meteo, cu ceață, vânt, acum, informații oficiale spun că ar fi fost o defecțiune tehnică.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE RACHETE CU PRIORITATE
CUM SE PEDEPSEȘTE CONSUMUL LA VOLAN?
ZF: CREDIT FIX SAU DOBÂNDĂ. CE ALEGI?
UE INTERZICE TRANSBORDAREA GNL ÎN PORTURILE SALE
7/10 INVESTITORI SUNT ATRAȘI DE ROMÂNIA
CIOLACU VREA DATĂ PENTRU PREZIDENȚIALE

Elicopterul era într-un convoi de trei elicoptere, iar din cele trei, unul a pierdut brusc altitudine și s-a spus că a avut o aterizare de urgență, dar s-a dovedit a fi o prăbușire.

Citește și