• Politico a primit mailuri de la un anumit Robert care conțineau informații din comunicarea internă a echipei lui Donald Trump.
  • Unul din documente era un dosar despre verificarea lui JD Vance pentru poziția de candidat la funcția de vicepreședinte.
  • Există indicii că hackerii ar putea fi iranieni sau că ar lucra pentru Iran, însă nu informațiile nu au fost confirmate.

Campania fostului președinte Donald Trump a anunțat că unele dintre documentele sale interne au fost compromise de hackeri, conform POLITICO. Pentru moment, o parte a conținutului acestora a ajuns la presa internațională.

Pe 22 iulie, POLITICO a început să primească e-mailuri de la un cont anonim. În cursul ultimelor săptămâni, persoana – care a folosit un cont de e-mail AOL și s-a identificat doar ca Robert” – a transmis ceea ce părea a fi comunicări interne de la un înalt oficial al campaniei Trump. În documente era inclus un dosar de cercetare pe care campania se pare că l-a realizat cu privire la contracandidatul lui Trump, senatorul JD Vance din Ohio, datat 23 februarie.

Documentele sunt autentice, potrivit a două persoane familiarizate cu acestea și cărora li s-a acordat anonimatul pentru a descrie comunicările interne. Una dintre persoane a descris dosarul ca fiind o versiune preliminară a dosarului de cercetare al lui Vance.

Recomandări

COLABORAREA E CHEIA
STAI, AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI

Dosarul de cercetare a fost un document de 271 de pagini bazat pe informații disponibile public despre istoricul și declarațiile anterioare ale lui Vance, unele – cum ar fi criticile sale anterioare la adresa lui Trump – fiind identificate în document ca VULNERABILITĂȚI POTENȚIALE”. Persoana a trimis, de asemenea, o parte dintr-un document de cercetare despre senatorul de Florida Marco Rubio, care a fost, de asemenea, un finalist pentru nominalizarea la vicepreședinție.

Persoana a declarat că are o varietate de documente, de la documente juridice și judiciare [ale lui Trump] la discuții interne din cadrul campaniei”.

Întrebată cum au obținut documentele, persoana a răspuns: Vă sugerez să nu fiți curioși să aflați de unde le-am obținut. Orice răspuns la această întrebare, mă va compromite și, de asemenea, vă restricționează legal să le publicați.”

Domeniul de aplicare al informațiilor obținute de hacker este neclar. Dar aceasta reprezintă o breșă majoră de securitate pentru campania lui Trump.

Luna trecută, au apărut informații conform cărora comunitatea de informații a SUA a primit tot mai multe dovezi care sugerează că Iranul lucrează la comploturi pentru a-l ucide pe Trump ca represalii pentru decizia acestuia de a ordona asasinarea ofițerului militar iranian Qassem Soleimani în 2020. Nu există niciun indiciu că trăgătorul care l-a vizat pe Trump la un miting luna trecută ar avea legătură cu acest complot.