• Este un moment fără precedent pentru partea politică americană și pentru justiția americană. Ce se poate întâmpla?, a declarat Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe.
  • Partidul republican va trebui să gestioneze extrem de atent această situație, a spus Cristian Diaconescu.
  • Cristian Diaconescu a subliniat faptul că momentul de criză arată că justiția este independentă din toate punctele de vedere.

Cristian Diaconescu susține că punerea sub acuzare a lui Trump reprezintă un moment dificil pentru societatea americană, dar și pentru justiția din această țară. Fostul ministru de Externe a vorbit la Aleph News despre situația din acest moment din SUA. Cristian Diaconescu a subliniat faptul că momentul de criză arată că justiția este independentă din toate punctele de vedere.

Este un moment fără precedent pentru partea politică americană și pentru justiția americană. Ce se poate întâmpla? Repet, un sistem care se bazează pe precedente din punct de vedere judiciar și pe hotărâri luate la un moment dat, care devin regulă în ceea ce privește normele ulterioare. În acest moment, nu se știe exact care este parcursul, ceea ce este important de reținut este că Donald Trump va fi inclus într-un ciclu judiciar ca orice cetățean american, cu dispensa faptului că beneficiază de protecție, un anume moment procedural deosebit se va face, dar din punct de vedere judiciar se va încerca respectarea tuturor etapelor care presupun judecarea și pronunțarea unei hotărâri din această perspectivă, spune Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe.

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe: Vor fi consecințe politice interne”

Cristian Diaconescu spune că societatea americană se află într-un moment complicat, iar partidul republican va trebui să gestioneze extrem de atent această situație.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

La anul se intră în campanie electorală și din această perspectivă vor fi consecințe politice interne pe care acum nu le putem evalua. Este o situație specială, să vedem ce va prevala din punctul de vedere al sistemului judiciar și cum acest caz va deveni o problemă care va trebui, fie că doresc sau nu, nu doar republicanii, să fie gestionată și politic la nivelul societății americane, a mai spus Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu: Donald Trump este un jucător politic extrem de activ în SUA”

Punerea sub acuzare a unui fost președinte ar trebui să indice faptul că justiția este independentă din toate perspectivele”, afirmă fostul ministru de Externe.

Donald Trump este un jucător politic extrem de activ în SUA și, în mod categoric, se va poziționa extrem de hotărât împotriva acestei proceduri, are foarte mulți susținători. Americanii, în parteneriatul strategic cu România, sunt extrem de atenți și cât se poate de hotărâți în a ne sprijini. Sper că sistemul judiciar, în ceea ce privește acest lucru, ca Donald Trump să nu consume oxigenul sistemului politic și situația să devină mult mai complicată decât ne putem aștepta. Urmează alegerile. Este clar că o decizie incipientă în ceea ce privește urmărirea penală și o hotărâre judecătorească privindu-l pe Donald Trump, în mod clar, indiferent de cine va fi candidatul republicanilor, va amprenta campania electorală, a adăugat Cristian Diaconescu.

Citește și: