• Trump vrea să retragă din militarii americani staționați în Europa.
  • Putin sacrifică zilnic 1.200 de tineri ruși pentru a-și îndeplini obiectivele de cucerire.
  • Țările aliate europene au un buget al Apărării de 500 miliarde dolari, de 3 ori cât Rusia.

Cu Donald Trump propulsat în cursa electorală din Statele Unite, liderii europeni sunt tot mai îngrijorați de viitorul relațiilor transatlantice dacă acesta va câștiga în noiembrie un nou mandat la Casa Albă, se arată într-o analiză Politico. Intențiile lui Trump referitoare la NATO și susținerea Ucrainei sunt cunoscute și nu arată deloc bine pentru securitatea Europei.

Ce ar trebui să facă țările europene în eventualitatea în care Donald Trump va câștiga un nou mandat?

În acest moment țările europene sunt foarte îngrijorate. Trump nu a putut să fie oprit de procesele pe care le are în justiția americană, iar incidentul de pe 13 iulie l-a propulsat în campania electorală. Intențiile lui față de Europa și NATO sunt bine cunoscute. Acesta vrea să reducă trupele militare din Europa, dar păstrează bazele navale și aeriene. A menționat în nenumărate rânduri că nu va mai da bani Ucrainei, eventual doar va împrumuta sau va vinde echipament.

Țările Europei au un buget de apărare de 500 de miliarde de dolari, de trei ori mai mare decât cel al Rusiei. O unitate a țărilor europene ar descuraja orice intervenție a Rusiei.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și