• Sânziana Gheorghiu îşi doreşte, în primul rând, de la viitorul Parlament să combată corupţia.
  • Românca locuieşte acum la Barcelona, unde lucrează în domeniul IT pentru o companie franco-spaniolă.
  • În ultimii 11 ani a trăit la New York, în Franţa şi acum în Spania.

Știi deja că diaspora se implică tot mai activ în politică. E un vot pe care nimeni nu își mai permite să-l ignore. Hai să îți arăt ce vor românii plecați în afară de la politicieni.

Sânziana s-a stabilit în Barcelona și lucrează în IT. Ea vrea ca parlamentarii pe care îi votează să transforme România într-o ţară atractivă pentru investitori.

Sânziana Gheorghiu, româncă stabilită la Barcelona: „Sunt foarte mulţi români în Spania şi aici în Barcelona care se descurcă foarte bine. S-au adaptat foarte bine şi-au deschis afaceri. Şi e păcat să deschizi afaceri şi să ai succes în alte ţări şi să nu poţi să faci asta la tine în ţară.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Pentru românii ca ea, parlamentarii trebuie să înţeleagă nevoile antreprenorilor. Și, mai ales, să combată corupţia.

Sânziana Gheorghiu, româncă stabilită la Barcelona: „Eu cred că România are nevoie de oameni de business, de oameni care să ştie economie, oameni care să vină de afară cu politici publice noi. Liga veche de politicieni nu cred că e capabilă să schimbe ceva.”

Peste 40 de mii de români din Spania au o afacere sau lucrează ca PFA.

Sânziana Gheorghiu, româncă stabilită la Barcelona: „Dacă eu vreau să sfătuiesc un străin să investească în România. Nu sunt sută la sută convinsă să-i spun du-te astăzi, pentru că ştiu că sunt o grămadă de piedici, o grămadă de probleme. Nu eşti sigur 100%. Domnule investesc mâine 1 milion de euro sau şi mai puţin într-o companie sau într-un business şi te întrebi dacă o să poţi să duci la bun sfârşit afacerea.”

Sânziana este unul dintre românii care au reuşit în străinătate, dar care aşteaptă multe de la politicienii noștri, ca să se întoarcă acasă.

Românii din Spania vor putea să voteze la alegerile parlamentare în 5 şi 6 decembrie, la 140 de secţii.