• Cel puțin 10 demonstrații sunt anunțate pentru sâmbătă în Franța, în urma morții lui Nahel.
  • Una dintre ele, un marș anual în memoria lui Adama Traoré, care a murit în 2016, a fost interzisă.
  • Prin urmare, ar putea fi impuse interdicții în următoarele ore, indiferent de dimensiunea protestelor.

De câteva zile, după ce violențele urbane au dispărut aproape complet de pe străzile franceze în urma morții lui Nahel, apelurile mai mult sau mai puțin oficiale la manifestații în această sâmbătă în diferite orașe se înmulțesc pe rețelele sociale, scrie TF1.

„Nimeni nu poate contesta faptul că a existat o perioadă de pauză în ultimele zile. Acum suntem cu toții conștienți, având în vedere noile apeluri la manifestații din acest weekend, că aceasta ar putea fi de scurtă durată”, a declarat o sursă din cadrul poliției pentru TF1info.

Scopul manifestațiilor ar fi, în special: denunțarea violențelor poliției, în urma morții băiatului de 17 ani, ucis de un glonț al poliției. „Este greu de imaginat că manifestanții vor fi calmi, dacă ne gândim la cele cinci zile de revolte la care am asistat și când vedem pentru ce vor să iasă în stradă. Sloganurile și gesturile folosite în acest tip de manifestație sunt cunoscute de toată lumea”, a declarat sursa citată.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Prin urmare, ar putea fi impuse interdicții în următoarele ore, indiferent de dimensiunea protestelor. Prefecții ar putea emite ordine dacă vor considera că există riscuri.

Citește și