• Zece decese au fost înregistrate joi la spitalul guvernamental din regiunea Rourkela din Odisha.
  • Trei ofițeri electorali și un polițist au murit joi în oraș din cauza unei insolații.
  • 30-40 de persoane au fost internate joi în același spital din cauza unor afecțiuni legate de căldură.

Mai multe persoane au murit din cauza unor boli legate de căldură în ultimele 24 de ore deoarece temperaturile continuă să crească în nordul și centrul Indiei. Zece decese au fost înregistrate joi la spitalul guvernamental din regiunea Rourkela din Odisha, au declarat autoritățile, scrie BBC.

Au fost raportate decese cauzate de accidente de căldură și din statele Bihar, Rajasthan și Jharkhand și din capitala națională Delhi. Căldura groaznică vine în timp ce India organizează alegerile generale, ale căror rezultate vor fi declarate pe 4 iunie.

Mahendra Kumar, magistratul districtual al districtului Bhojpur din Bihar, a declarat pentru ziarul Times of India că trei ofițeri electorali și un polițist au murit joi în oraș din cauza unei insolații.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

„A fost cea mai caldă zi și, în ciuda faptului că aveau facilități medicale în toate centrele, acestea s-au prăbușit. Un paznic [polițist voluntar] a rămas inconștient unde stătea”, a spus domnul Kumar, adăugând că bărbatul a murit în spital în timp ce era tratat de medicii.

El a mai spus că în jur de 30-40 de persoane au fost internate joi în același spital din cauza unor afecțiuni legate de căldură. Spitalele din regiune înregistrează o creștere a internărilor din cauza afecțiunilor legate de căldură.

Joi, un muncitor a murit în timp ce era tratat la un spital din Delhi. Centrul Național pentru Controlul Bolilor din India numește loviturile de căldură o afecțiune „care pune viața în pericol”, cu o rată a mortalității de 40 până la 64%.

Citește și