• Armata israeliană a justificat atacurile din Gaza prin afirmarea că acestea au fost direcționate împotriva „teroriștilor Hamas”.
  • Războiul dintre Israel și Hamas, care a început cu un atac al Hamas asupra sudului Israelului pe 7 octombrie, a dus la moartea a aproape 42.000 de palestinieni.
  • Au fost strămutați 2,3 milioane de locuitori din Gaza, generând o criză umanitară severă.

Cel puțin 24 de persoane au fost ucise și alte 93 au fost rănite în urma atacurilor aeriene israeliene care au vizat o moschee și o școală care adăpostește persoane strămutate în Fâșia Gaza, duminică dimineață, scrie Reuters.

Grevele asupra moscheei și școlii, lângă Spitalul Al-Aqsa din Deir al-Balah, în centrul Fâșiei Gaza, au avut loc în timp ce războiul dintre Israel și grupul militant palestinian Hamas din enclavă se apropie de prima „aniversare”.

În propria sa declarație, armata israeliană a declarat că a efectuat „lovituri precise asupra teroriștilor Hamas” care operau în centrele de comandă și control încorporate în școala Ibn Rushd și Moscheea Shuhada al-Aqsa din zona Deir al Balah.

Recomandări

„TIMPUL S-A OPRIT”
SUD VS NORD
KEANU REEVES E PILOT
TESTE PENTRU CANCER
ATACURI ÎN LIBAN
ATAC ÎN GAZA

Cea mai recentă vărsare de sânge din conflictul israeliano-palestinian vechi de decenii a fost declanșată atunci când Hamas a atacat sudul Israelului la 7 octombrie 2023, ucigând 1.200 de persoane și luând ostatici aproximativ 250, potrivit bilanţurilor israeliene.

Atacul militar ulterior al Israelului asupra Gazei a ucis aproape 42.000 de palestinieni, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza. De asemenea, a strămutat aproape toți cei 2,3 milioane de oameni ai enclavei, a provocat o criză a foametei și a dus la acuzații de genocid la Curtea Mondială pe care Israelul le neagă.

Citește și