• Atacurile aeriene rusești au rănit cel puțin 41 de persoane în Harkov, inclusiv cinci copii.
  • Președintele Volodymyr Zelenski a condamnat atacurile și a cerut aliaților occidentali să sprijine Ucraina.
  • În urma atacurilor rusești, Ucraina a intensificat atacurile cu drone asupra țintelor din Rusia.

Atacurile aeriene rusești au rănit cel puțin 41 de persoane în orașul ucrainean Harkov, au declarat oficialii, scrie BBC.

Șeful regional Oleh Syniehubov a declarat că cinci copii se numără printre persoanele rănite și a acuzat Moscova că „vizează exclusiv infrastructura civilă” din oraș. Printre clădirile avariate se numără un supermarket și un complex sportiv în zone în care locuitorii merg în fiecare zi, a adăugat el.

„Rusia terorizează din nou Harkov, lovind infrastructura civilă și orașul însuși”, a declarat Președintele Volodymyr Zelenski în urma atacurilor. Zelenski și-a repetat apelul către aliații occidentali de a „oferi Ucrainei tot ceea ce are nevoie pentru a se apăra”.

Recomandări

SUNĂ LA PAȘAPOARTE
CUM ÎȚI ALEGI CARIERA?
GAME OF DRONES
CIREAȘA DE PE TORTURĂ
DE CE VREI SĂ FII SINGLE?
EXPRESII DE COMPANIE

Syniehubov a declarat că au fost înregistrate cel puțin 10 lovituri rusești separate, inclusiv utilizarea de rachete balistice. „Oamenii ar putea fi îngropați sub dărâmături în unele zone și operațiunile de salvare continuă”, a adăugat el.

Atacul are loc după ce Ucraina a lansat peste noapte un val de atacuri cu drone împotriva unor ținte din Rusia, unde au izbucnit incendii la două instalații energetice. Oficialii ruși nu au raportat răniți sau decese.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, mai mult de 158 de drone ucrainene au vizat 15 regiuni ale țării, inclusiv capitala Moscova. Armata rusă a declarat că dronele au fost interceptate și distruse.

Forțele ucrainene au intensificat în ultimele luni atacurile cu rază lungă de acțiune în interiorul Rusiei, lansând simultan zeci de drone asupra unor ținte strategice de mai multe ori pe săptămână.

BBC News a aflat că tehnologia și finanțele occidentale le ajută să efectueze sute de lovituri cu rază lungă de acțiune în interiorul Rusiei.

Cele mai recente atacuri ucrainene asupra instalațiilor energetice ale Rusiei au loc, de asemenea, la o zi după ce o bombă ghidată rusească a lovit un loc de joacă din Harkov și a ucis o fată de 14 ani.

Un atac similar asupra unei clădiri rezidențiale din orașul din nord-estul Ucrainei a ucis, de asemenea, alte șase persoane.

De asemenea, Rusia a atacat săptămâna trecută rețeaua energetică a Ucrainei cu un val masiv de atacuri mortale cu drone și rachete, care au dus la uciderea a cel puțin nouă persoane în două zile.

Rusia a început să țintească sistemul energetic al Ucrainei prin atacuri aeriene la scurt timp după ce și-a început invazia la scară largă în februarie 2022.

Citește și