• Șase persoane au fost confirmate ca fiind decedate.
  • Peste 100 de comunități au fost izolate de drumuri blocate.
  • Aproape două duzini de râuri și-au ieșit din matcă.

Cel puțin șase persoane au murit și alte 10 sunt date dispărute după ce ploile abundente au provocat inundații și alunecări de teren de-a lungul unei peninsule din Japonia care încă se recuperează după cutremurul mortal de la începutul anului, scrie The Guardian.

Radiodifuzorul public NHK și alte canale au declarat luni că șase persoane au fost confirmate ca fiind decedate, în timp ce agenția de știri Kyodo a declarat că peste 100 de comunități au fost izolate de drumuri blocate după ce aproape două duzini de râuri și-au ieșit din matcă.

Două dintre decese au avut loc în apropierea unui tunel afectat de alunecările de teren din orașul Wajima, prefectura Ishikawa, care era în curs de reparații după ce a fost avariat în urma cutremurului din ziua de Anul Nou.

Recomandări

CE LE CERE CIOLACU
PAPA E EPUIZAT
TRUMP VREA VICTORIA
INUNDAȚII ÎN JAPONIA
CE PROMITE MUSK
MACRON CERE SCHIMBĂRI

În altă parte, în Ishikawa, două persoane au fost date dispărute după ce au fost luate de ape, iar alte opt sunt date dispărute, a adăugat Kyodo.

Precipitațiile din Wajima și din orașul Suzu, situat în apropiere, au atins un nivel dublu față de luna septembrie a unui an mediu. Agenția meteorologică a Japoniei a retrogradat „avertizările speciale” pentru zonă la „avertizări”, dar a recomandat locuitorilor să rămână vigilenți.

Primul ministru, Fumio Kishida, a dat instrucțiuni oficialilor să monitorizeze pagubele și să coopereze cu autoritățile locale, deoarece regiunea se afla încă în plin proces de refacere după cutremurul din ianuarie, când au sosit ploile, cauzate de o depresiune extratropicală.

Citește și