• Medicul de la Cardiologia din Sibiu care i-a spus unei femei „nesimţito” şi a întrebat-o „eu i-am dat boala lui taică-to” a primit avertisment scris.
  • În formularea propunerii s-a ţinut cont de conduita anterioară a doctoriţei, care în ultimele 12 luni nu a mai fost sancţionată pentru vreo abatere disciplinară şi de proporţionalitatea sancţiunii la fapta săvârşită.

Medicul de la Cardiologia din Sibiu, care i-a spus unei femei „nesimţită ordinară” în repetate rânduri, a primit un avertisment scris.

În urma cercetării disciplinare a medicului SCJU Sibiu implicat într-o conversaţie cu un aparţinător, difuzată în spaţiul public pe o reţea de socializare, Comisia de Etică, Deontologie Medicală şi Disciplină a spitalului a analizat toate aspectele cazului. A fost propusă sancţionarea salariatei cu avertisment scris, din cauza încălcării prevederilor regulamentul intern cu privire la obligativitatea respectării comportamentul etic faţă de pacienţi, aparţinători şi celelalte persoane cu care colaborează, anunţă SCJU Sibiu.

Propunerea a fost fundamentată pe faptul că reacţia medicului nu este una adecvată şi afectează imaginea SCJU Sibiu şi a personalului medical.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

În formularea propunerii s-a ţinut cont de conduita anterioară a doctoriţei, care în ultimele 12 luni nu a mai fost sancţionată pentru vreo abatere disciplinară şi de proporţionalitatea sancţiunii la fapta săvârşită.

Pe baza propunerii comisiei, managerul SCJU Sibiu a dispus sancţionarea cu avertisment scris.

Potrivit convorbirii postate pe Facebook, femeia i-a reproşat medicului că nu l-a tratat cum se cuvine pe tatăl ei.

Medicul îi răspunde: „Auzi, vrei să te dau pe mâna poliţiei?” sau „ce vrei tu, nesimţito? Eu i-am dat boala lui taică-to? Nesimţită ordinară!”.