• Persoanele care așteaptă pot vedea de cât timp e toaleta ocupată.
  • Cronometrele sunt o măsură de siguranță, spun autoritățile.
  • Grotele Yungang sunt în patrimoniul UNESCO din 2001.

Nu-ți pierde vremea la toaletă, umple-ți timpul cu….Budha! China montează cronometre în toaletele pentru femei din Grotele budiste Yungang, unul dintre cele mai vizitate puncte turistice.

Concret, dacă aștepți să intri la toaletă, vei vedea afișat pe un led, timpul care s-a scurs de când toaleta este ocupată. Angajații sitului istoric spun clar că nu este o limitare a timpului petrecut în toaletă și că nu ești dat afară înainte de a-ți termina…treaba.

Noile dotări tehnologice sunt o măsură de siguranță pentru că unii turiști pot petrece mult timp în toaletă si asta ar putea indica o posibilă urgență.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE RACHETE CU PRIORITATE
CUM SE PEDEPSEȘTE CONSUMUL LA VOLAN?
ZF: CREDIT FIX SAU DOBÂNDĂ. CE ALEGI?
UE INTERZICE TRANSBORDAREA GNL ÎN PORTURILE SALE
7/10 INVESTITORI SUNT ATRAȘI DE ROMÂNIA
CIOLACU VREA DATĂ PENTRU PREZIDENȚIALE

Turistele spun că este puțin jenantă situația, în special pentru că unele dintre ele s-au simțit…urmărite. Grotele Yungang sunt în patrimoniul UNESCO din 2001 și în 2023 a stabilit un nou recordul, de peste 3 milioane de turiști.

Când toaleta nu este ocupată, ecranul LED pixelat afișează cuvântul „liber” în verde. Dacă toaleta este ocupată, ecranul afișează numărul de minute și de secunde de când ușa a fost închisă.

„Mi s-a părut foarte avansat din punct de vedere tehnologic, astfel că nu trebuie să stai la coadă afară sau să bați la ușa toaletei”, ar fi spus turista, potrivit ziarului. „Dar mi s-a părut și puțin jenant. M-am simțit ca și când eram urmărită.”

Cronometrele „nu pot să controleze timpul pe care îl ai la dispoziție ca să folosești toaletele”, a spus angajatul citat de presa chineză, care a precizat că dispozitivele nu au nicio limită de timp și că oamenii nu vor fi dați afară din toalete înainte să își termine treaba.

Citește și