• China nu va participa la conferința de Pace pentru Ucraina.
  • Conferința de Pace pentru Ucraina se va ține pe 15 iunie în Elveția.
  • La conferința de Pace din Elveția, Rusia nu a fost invitată.
  • China nu vrea să mai participe dacă Rusia nu e invitată.
  • China vrea un summit de pace unde să participe ambele părți.
  • Europa se pregătește de război cu Rusia, avertizează Viktor Orban.
  • Orban: Etapele războiuli sunt discuția, pregătirea și distrugerea.
  • Miniștrii Apărării din SUA și China s-au întâlnt să negocieze pacea.
  • China a făcut exerciții militare în jurul Taiwanului timp de două zile.
  • Americanii vor să discute cu chinezii despre blocada din Taiwan.

China face un pas înapoi de la conferința de Pace din Elveția unde ar trebui să fie negociat sfârșitul războiului. Ce nu-i convine Chinei? Faptul că nu vor fi puse la masa discuțiilor ambele părți aflate în conflict – Rusia și Ucraina. China are deja propriile planuri când vine vorba de pace. După vizita lui Putin de la Beijing, Xi Jinping a anunțat un summit al Păcii unde să negocieze mai întâi de toate Putin și Zelenski, apoi Occidentul. În Elevția e fix pe dos – Rusia nu e nici măcar invitată. În realitate, Europa se pregătește de război cu Rusia, avertizează Orban.

„Drumul către război nu se parcurge într-un singur pas. Sunt trei etape: discuție, pregătire și distrugere. Acum terminăm discuția și suntem în stadiul de pregătire. Suntem la câțiva centimetri de distrugere!”
Viktor Orban, premierul Ungariei. Apele sunt tulburi și în Extremul Orient. După blocada Beijingului din jurul Taiwanului s-au întâlnit miniștrii apărării din SUA și China să vorbească în spatele ușilor închise. America e îngrijorată de statutul Taiwanului după ce armata chineză a făcut exerciții militare timp de 2 zile în jurul insulei.

China nu va participa la conferința de pace pentru Ucraina. Beijingul a refuzat invitația deoarece nu au fost îndeplinite anumite condiții, inclusiv participarea atât a Ucrainei, cât și a Rusiei la conferință, au declarat trei dintre surse. Scopul acestei conferințe este de a crea un mediu propice pentru a stabili o pace durabilă și completă în Ucraina. De asemenea, se dorește elaborarea unui plan clar care să descrie cum va fi implicată Moscova în acest proces de pace.

Guvernul elvețian organizează pe 15 și 16 iunie o conferință la nivel înalt privind pacea în Ucraina, la care Rusia nu a fost invitată. Scopul acestei conferințe este de a oferi un cadru favorabil pentru obținerea unei păci durabile și cuprinzătoare în Ucraina, precum și o foaie de parcurs concretă pentru participarea Moscovei la procesul de pace.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA
TÎLVĂR SCHIMBĂ STRATEGIA

În această săptămână, China și-a informat diplomații că nu au fost îndeplinite mai multe condiții pentru participarea sa. În special, Beijingul insistă ca conferința să fie recunoscută de Rusia și Ucraina, ca toate părțile să participe pe picior de egalitate și ca toate propunerile să fie discutate în mod echitabil, a declarat una dintre surse.


Prima întâlnire între miniștrii apărării din SUA și China după 2022, în Singapore. Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, și omologul său chinez Dong Jun au început vineri, la Singapore, rare discuții directe, cu speranța de a tempera diferențele dintre cele două mari puteri, potrivit delegației americane.
Această primă întâlnire între miniștrii apărării american și chinez din 2022 a început puțin după ora locală 13:00, în marja Dialogului Shangri-La, un forum de apărare care se desfășoară până duminică, potrivit AFP. Aceste discuții vin în contextul în care Beijingul a întreprins recent manevre militare majore în jurul Taiwanul și al războiului dintre Rusia și Ucraina. Insula, a cărei suveranitate este revendicată de Beijing, este susţinută militar de Statele Unite, care se opun oricărei schimbări a statutului Taiwanului prin forţă, fără a cere însă independenţa acestuia.

Kremlinul, despre natalitatea din Republica Moldova: Bărbații nu mai au timp de făcut copii, pentru că merg la exerciții militare cu americanii și românii.

Reacţii virulente la Moscova după ce Biden a autorizat Ucraina să lovească ţinte în Rusia pentru a apăra Harkovul. Medvedev a vorbit din nou despre posibilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare tactice

Citește și