• Peng a păstrat tăcerea după ce a postat un eseu de 1.500 de caractere pe contul său de pe Weibo, rețeaua chineză de tip Twitter.
  • Televiziunea chineză de stat CGTN a postat joi pe contul său de Twitter o scrisoare atribuită lui Peng. „Nu sunt dispărută și nici nu sunt în pericol. M-am odihnit acasă și totul este în regulă”
  • Simon a catalogat scrisoarea CGTN drept nesatisfăcătoare: „Mi-e greu să cred că Peng Shuai a scris de fapt e-mailul pe care l-am primit sau crede ceea ce i se atribuie.”

Mass-media statului chinez a rupt tăcerea cu privire la locul unde se află vedeta de tenis Peng Shuai, dar efortul de a elimina acuzațiile acesteia privind o aventură cu un fost lider al Partidului Comunist a fost întâmpinat cu scepticism de către susținători, informează Bloomberg.

Televiziunea chineză de stat CGTN a postat joi pe contul său de Twitter o scrisoare atribuită lui Peng. „Nu sunt dispărută și nici nu sunt în pericol. M-am odihnit acasă și totul este în regulă”, se arată în scrisoare, adăugând că presupusele acuzații de agresiune sexuală ale acesteia „nu sunt adevărate”.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Presiunea internațională a fost în creștere astfel încât China să clarifice siguranța lui Peng. Campionii de Grand Slam Novak Djokovic, Serena Williams, Naomi Osaka și Chris Evert și-au exprimat îngrijorarea cu privire la cazul ei în această săptămână, în timp ce șeful Asociației de Tenis Feminin, Steve Simon, a cerut o anchetă privind acuzațiile ei. Acesta a declarat separat pentru New York Times că grupul ar putea să își reconsidere operațiunile din China, inclusiv 11 turnee, dacă nu va vedea un răspuns suficient.

Simon a catalogat scrisoarea CGTN drept nesatisfăcătoare: „Mi-e greu să cred că Peng Shuai a scris de fapt e-mailul pe care l-am primit sau crede ceea ce i se atribuie”, a spus el într-o declarație. China are un istoric în ceea ce privește publicarea de declarații forțate în numele persoanelor reținute – autoritățile au publicat o mărturisire a protestatarului pro-democrație din Hong Kong Simon Cheng după ce a fost reținut în China continentală în 2019, pe care acesta a dezmințit-o ulterior.

Peng a păstrat tăcerea după ce a postat un eseu de 1.500 de caractere pe contul său de pe Weibo, rețeaua chineză de tip Twitter, la începutul acestei luni, în care detalia o relație sexuală turbulentă, care a durat un deceniu, cu fostul oficial nr. 7 al partidului, Zhang Gaoli. Postarea și discuțiile despre aceasta au fost ulterior șterse de pe rețelele de socializare, iar Bloomberg News nu a putut verifica în mod independent dacă a fost scrisă de ea.