China rupe tăcerea în legătură cu dispariția jucătoarei de tenis Peng Shuai

Chinese Tennis Star Accuses Former Top Communist Party Leader Of Sexual Assault

Mass-media statului chinez a rupt tăcerea cu privire la locul unde se află vedeta de tenis Peng Shuai, dar efortul de a elimina acuzațiile acesteia privind o aventură cu un fost lider al Partidului Comunist a fost întâmpinat cu scepticism de către susținători, informează Bloomberg.

Televiziunea chineză de stat CGTN a postat joi pe contul său de Twitter o scrisoare atribuită lui Peng. „Nu sunt dispărută și nici nu sunt în pericol. M-am odihnit acasă și totul este în regulă”, se arată în scrisoare, adăugând că presupusele acuzații de agresiune sexuală ale acesteia „nu sunt adevărate”.

Presiunea internațională a fost în creștere astfel încât China să clarifice siguranța lui Peng. Campionii de Grand Slam Novak Djokovic, Serena Williams, Naomi Osaka și Chris Evert și-au exprimat îngrijorarea cu privire la cazul ei în această săptămână, în timp ce șeful Asociației de Tenis Feminin, Steve Simon, a cerut o anchetă privind acuzațiile ei. Acesta a declarat separat pentru New York Times că grupul ar putea să își reconsidere operațiunile din China, inclusiv 11 turnee, dacă nu va vedea un răspuns suficient.

Simon a catalogat scrisoarea CGTN drept nesatisfăcătoare: „Mi-e greu să cred că Peng Shuai a scris de fapt e-mailul pe care l-am primit sau crede ceea ce i se atribuie”, a spus el într-o declarație. China are un istoric în ceea ce privește publicarea de declarații forțate în numele persoanelor reținute – autoritățile au publicat o mărturisire a protestatarului pro-democrație din Hong Kong Simon Cheng după ce a fost reținut în China continentală în 2019, pe care acesta a dezmințit-o ulterior.

Peng a păstrat tăcerea după ce a postat un eseu de 1.500 de caractere pe contul său de pe Weibo, rețeaua chineză de tip Twitter, la începutul acestei luni, în care detalia o relație sexuală turbulentă, care a durat un deceniu, cu fostul oficial nr. 7 al partidului, Zhang Gaoli. Postarea și discuțiile despre aceasta au fost ulterior șterse de pe rețelele de socializare, iar Bloomberg News nu a putut verifica în mod independent dacă a fost scrisă de ea.

Exit mobile version