• Lai Ching-te, noul președinte al Taiwanului, a promis să consolideze securitatea Taiwanului prin importuri de avioane de luptă avansate.
  • Preşedintele Taiwanului Lai Ching-te a cerut luni Chinei să oprească ameninţările militare şi politice.
  • Ministerul chinez al Comerțului a plasat unitatea de apărare, spațiu și securitate a Boeing, General Atomics Aeronautical Systems și General Dynamics Land Systems pe o listă de „entități nesigure”.

Ministerul chinez al Comerțului a anunțat luni sancțiuni împotriva Boeing și a altor două companii din domeniul apărării pentru vânzări de arme către Taiwan, în ziua învestirii președintelui taiwanez, scrie AP.

Măsura este cea mai recentă dintr-o serie de sancțiuni pe care Beijingul le-a anunțat în ultimii ani împotriva companiilor din domeniul apărării pentru vânzările de arme către Taiwan, țară pe care China o consideră parte a propriului teritoriu.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Ministerul chinez al Comerțului a plasat unitatea de apărare, spațiu și securitate a Boeing, General Atomics Aeronautical Systems și General Dynamics Land Systems pe o listă de „entități nesigure”, interzicându-le continuarea investițiilor în China, pe lângă interdicțiile de călătorie pentru conducerea superioară a acestor companii.

Ce vrea noul președinte Ching-Te

Lai Ching-te, noul președinte al Taiwanului, a promis să consolideze securitatea Taiwanului prin importuri de avioane de luptă avansate și alte tehnologii și prin consolidarea industriei sale naționale de apărare.

În aprilie, China a înghețat activele General Atomics Aeronautical Systems și General Dynamics Land Systems deținute în China.

Preşedintele Taiwanului Lai Ching-te a cerut luni Chinei să oprească ameninţările militare şi politice. În discursul său de preluare a postului Lai Ching-te a spus că pacea este singura opţiune şi că Beijingul trebuie să respecte alegerea poporului taiwanez.

Citește și