China sancționează Boeing și doi contractori americani din domeniul apărării pentru vânzări de arme în Taiwan. Ce vrea noul președinte Ching-Te

Ministerul chinez al Comerțului a anunțat luni sancțiuni împotriva Boeing și a altor două companii din domeniul apărării pentru vânzări de arme către Taiwan, în ziua învestirii președintelui taiwanez, scrie AP.

Măsura este cea mai recentă dintr-o serie de sancțiuni pe care Beijingul le-a anunțat în ultimii ani împotriva companiilor din domeniul apărării pentru vânzările de arme către Taiwan, țară pe care China o consideră parte a propriului teritoriu.

Ministerul chinez al Comerțului a plasat unitatea de apărare, spațiu și securitate a Boeing, General Atomics Aeronautical Systems și General Dynamics Land Systems pe o listă de „entități nesigure”, interzicându-le continuarea investițiilor în China, pe lângă interdicțiile de călătorie pentru conducerea superioară a acestor companii.

Ce vrea noul președinte Ching-Te

Lai Ching-te, noul președinte al Taiwanului, a promis să consolideze securitatea Taiwanului prin importuri de avioane de luptă avansate și alte tehnologii și prin consolidarea industriei sale naționale de apărare.

În aprilie, China a înghețat activele General Atomics Aeronautical Systems și General Dynamics Land Systems deținute în China.

Preşedintele Taiwanului Lai Ching-te a cerut luni Chinei să oprească ameninţările militare şi politice. În discursul său de preluare a postului Lai Ching-te a spus că pacea este singura opţiune şi că Beijingul trebuie să respecte alegerea poporului taiwanez.

Exit mobile version