• 2 documente despre atacul Israelului asupra Iranului au apărut pe un cont de Telegram pro Iranian
  • Presa israeliană a indicat-o pe Ariana Tabatabaei ca principal suspect în scurgerea de date
  • Pentagonul neagă oficial că șefa de cabinet ar fi scurs documentele
  • Ariane Tabatabaei a mai fost suspectă și în 2023 de comunicare cu IRGC
  • FBI anchetează cazul scurgerii de documente
  • John Kirby: Nu este clar dacă documentele au fost făcute publice printr-o scurgere de informații sau un hack


FBI a anunțat că a deschis oficial o anchetă, după ce mai multe documente despre viitorul atac israelian asupra Iranului au fost publicate săptămâna trecută pe un cont de Telegram pro-iranian.

Documentele detaliau mișcările militare și exercițiile pe care le face în secret Israelul înaintea atacului Iranian iar, după ce presa internațională a sesizat problema, Casa Albă a spus că nu este clar dacă documentele au fost scurse de cineva sau sunt un hack.


Recomandări

CINE A SABOTAT ISRAELUL?
GEORGIA ARE SAH MAT
MACRON SE VEDE CU ORBAN
MODI VREA PACEA
PÂNĂ LA SFÂRȘIT
TINERI ȘI NEIMPLICAȚI

Presa israeliană a avansat ieri numele Arianei Tabatabaei, șefa de cabinet a secretarului adjunct al apărării pentru operațiuni speciale și în același timp ofițer în cadrul Serviciului de informații al Marinei americane de la Pentagon, de origine iraniană – ca persoană suspectă are ar fi putut scurge documentele către Iran.

Ulterior, Pentagonul a negat oficial că șefa de cabinet din Departamentul american al Apărării este cercetată în acest caz. Ea totuși a mai fost suspectată anul trecut că ar avea o comunicare secretă cu Iranul, iar membrii Congresului SUA au cerut revocarea ei șefului Pentagonului, Lloyd Austin.

Citește și