• George Tuță spune că a câștigat alegerile cu 673 de voturi în plus.
  • Clotilde Armand spune că a depus mai multe plângeri penale.
  • Diaspora a votat în număr mare partidul Dianei Șoșoacă.

Decizia asupra Sectorului 1 trebuie să se ia în scurt timp. La miezul nopții mai era o secție de centralizat și George Tuță avea un plus de 673 de voturi. Scandalul însă este departe de a se termina. Clotilde Armand a depus mai multe plângeri penale și susține că alegerile au fost fraudate. La Sectorul 2, Hopincă și Mihaiu se proclamă fiecare câștigător.

Pe de altă parte, la europarlamentare, s-au terminat de numărat secțiile din Diaspora.

Cum stăm în privința alegerilor pentru autoritățile locale?

Ultimele rezultate arată că PSD a obținut majoritatea cu 37,63%. PNL a obținut 32,27%, AUR a obținut 6,38%, iar Alianța Dreapta Unită a obținut 4,66% din voturi. Au fost centralizate până acum 97,23% dintre secțiile de votare. Sunt secții unde încă se numără voturile. Este vorba despre o secție din Sectorul 2 unde Primarul în funcție, Radu Mihaiu, spune că sacii au fost tăiați și lipsesc voturi. El susține în continuare că este câștigător.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Același lucru se întâmplă și la Sectorul 1 unde George Tuță spune că are un avans de 673 de voturi. Clotilde Armand susține că și aceste alegeri au fost fraudate și cere renumărarea voturilor.

Avem o situație și în privința europarlamentarelor?

Pentru alegerile europarlamentare s-a terminat numărarea voturilor. Partidul Dianei Șoșoacă a câștigat peste 13% din numărul total de voturi din partea Diasporei. La nivelul țării alianța PSD-PNL a obținut 21,35%, ADU – 16,34%, AUR – 14,65%, SOS – 13,52% și Nicu Ștefănuță – 5,90%.

Citește și