Susținătoarea președintelui în funcție Donald Trump ucisă miercuri în clădirea Capitolului este o fostă membră a Forțelor Aeriene din California care a scris pe Twitter cu o zi mai devreme de violențe că „nimic nu ne va opri” și „furtuna este aici”.

Momentul în care Ashli Babbitt este împușcată de un om al legii.

Ashli Babbitt, care a fost timp de 14 ani în slujba Forțelor Aeriene Americane și a participat la patru tururi de serviciu în zone de conflict, era căsătorită și locuia lângă San Diego, a spus soțul ei Aaron pentru KUSI-TV, informează New York Post.

Sunt devastată. Nimeni din DC nu l-a notificat pe fiul meu și am aflat la televizor”, a declarat mama soțului femeii ucise, Robin Babbitt, pentru New York Post, spunând despre nora ei: „Era o susținătoare a lui Trump”.

Cu o zi înainte să fie împușcată de forțele de ordine prezente în clădirea Capitolului în timpul violențelor, Babbitt a scris pe Twitter: „Nimic nu ne va opri…. pot încerca și încerca, dar furtuna este aici și coboară asupra DC(Washington DC, n.red.) în mai puțin de 24 de ore … întuneric la lumină”.

Mii de simpatizanţi ai preşedintelui în funcţie al Statelor Unite, Donald Trump, s-au adunat, miercuri, în centrul oraşului Washington, pentru a protesta faţă de confirmarea victoriei lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

Scene incredibile au fost filmate ulterior la Capitoliul din Washington DC. Protestatarii au pătruns cu forța în sediul Congresului Statelor Unite și au înfruntat forțele de ordine. Polițiștii au fost nevoiți să scoată armele din dotare pentru a-i înfrunta pe insurgenți.

Evenimentele au degenerat rapid, devenind violente. Simpatizanții președintelui Trump au rupt gardurile metalice de protecție și s-au cățărat pe ziduri pentru a intra în Camera Reprezentanţilor şi în Senatul SUA.