• Oficialii ucraineni au declarat joi că forțele lor au doborât în total șapte avioane rusești, alături de șase elicoptere rusești.
  • Rapoartele despre Fantoma de la Kiev rămân neconfirmate.

Rapoarte neconfirmate despre un as al aviației de vânătoare ucrainene au devenit virale, utilizatorii rețelelor de socializare numindu-l pe luptător „Fantoma din Kiev”. Se presupune că a doborât până la șase avioane rusești în prima zi de luptă, Fantoma din Kiev – și MiG-29 Fulcrum-ul lor – a devenit rapid un erou popular într-un război urmărit cu sufletul la gură pe internet.

Rapoartele rămân neconfirmate de oficialii ucraineni – iar zvonul este foarte probabil fals. Războiul rămâne plin de dezinformare și propagandă, iar o înregistrare video care pretindea a fi o dovadă a Fantomei s-a dovedit a fi în schimb dintr-un joc video.

Potrivit unei postări care a circulat pe scară largă, Fantoma de la Kiev ar fi doborât patru avioane de luptă rusești – două Su-35 Flanker, un Su-27 Flanker și un MiG-29 Fulcrum – precum și două avioane de atac la sol, așa-numitele Su-25 Frogfoot. După cum a subliniat un utilizator de pe Twitter, un astfel de număr de victime ar fi întins capacitatea de muniție a MiG-29 din epoca sovietică.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Indiferent de asta, Fantoma de la Kiev pare să fi îndeplinit o nevoie. Mulți pe rețelele de socializare au susținut că legenda unui as al aviației de vânătoare care a ținut piept avansului rusesc a fost utilă în sine.

„Adevărat sau nu, acesta este EXACT genul de poveste inspirată de care rezistența are nevoie acum”, a spus un utilizator.

Oficialii ucraineni au declarat joi că forțele lor au doborât în total șapte avioane rusești, alături de șase elicoptere rusești.