• Familia regală daneză a confirmat marți, prezența la încoronarea Regelui Charles al III-lea.
  • Curtea Regală suedeză a confirmat că va participa la încoronarea Regelui Charles al III-lea.
  • Prințul Albert al II-lea de Monaco a fost primul șef de stat străin care a confirmat că va participa.

La 11 aprilie, prințul moștenitor Fumihito și soția sa, prințesa moștenitoare Kiko a Japoniei, au confirmat că vor participa la încoronarea regelui Charles al III-lea pe 6 mai, informează The Independent. Agenția Casei Imperiale a anunțat că a primit o invitație din partea familiei regale britanice în luna martie, prin care se solicita ca șeful statului sau un împuternicit să participe la ceremonie. Prințul moștenitor îl va reprezenta pe fratele său, împăratul Naruhito, la încoronare, având în vedere că împăratul nu participă la încoronări regale străine, conform protocolului.

Familia regală daneză a confirmat, de asemenea, marți, prezența la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Într-un anunț împărtășit pe site-ul Casei Regale daneze, Prințul moștenitor Frederik și Prințesa moștenitoare Mary a Danemarcei au declarat că vor participa la încoronarea Regelui Charles al III-lea și a Reginei Camilla a Marii Britanii” la Westminster Abbey din Londra. Frederik a participat la funeraliile Reginei Elisabeta în septembrie, alături de mama sa, Regina Margrethe a II-a.

Pe lângă familia regală din Danemarca, Curtea Regală suedeză a confirmat, de asemenea, participarea la încoronarea regelui Charles al III-lea. Monarhul suedez este unul dintre puținii suverani străini care participă la încoronarea regelui britanic, în loc să trimită o consoartă pentru a-l reprezenta.

Recomandări

CARE-I TRENDUL PE TIKTOK?
INFLAȚIA RĂMÂNE RIDICATĂ
TRUMP A CÂȘTIGAT PE MERIT
CE FILME VEZI ÎN 2025
PRO RELAȚII LA MUNCĂ?
TELEFONUL E PRIMUL MEDIC

Prințul Albert al II-lea de Monaco a fost primul șef de stat străin care a confirmat că va participa la încoronarea regelui. În ianuarie, suveranul domnitor al Principatului Monaco a declarat pentru People că el și soția sa, prințesa Charlene, se vor număra printre invitații de la Westminster Abbey.

Sunt sigur că va fi o ceremonie incredibilă și foarte emoționantă”, a spus monarhul în vârstă de 64 de ani. Am păstrat legătura de când Majestatea Sa a devenit rege, dar nu am mai vorbit cu el personal de la funeraliile reginei”. Prințul a împărtășit că este sigur” că Regele va adăuga tușele sale personale” la încoronare. Cu toate acestea, el nu a fost sigur dacă gemenii lor în vârstă de opt ani, prințul Jacques și prințesa Gabriella, vor fi invitați.

Regele Felipe și regina Letizia a Spaniei nu au anunțat încă dacă vor participa la încoronarea regelui. O sursă a declarat anterior pentru The Mail on Sunday: La încoronarea reginei nu au existat monarhi încoronați, ci doar conducători de protectorat, cum ar fi regina din Tonga. Este o tradiție de secole. Invitarea regelui Iordaniei, a sultanului din Brunei, a sultanului din Oman și a membrilor familiei regale scandinave – care sunt toți prieteni ai lui Charles al III-lea – va fi o bună dovadă de soft power și diplomație”.

Săptămâna trecută, Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles al III-lea a invitat peste 850 de reprezentanți ai comunității și ai organizațiilor caritabile la încoronarea sa și a Reginei Camilla. Peste 450 de beneficiari ai Medaliei Imperiului Britanic (BEM) au fost invitați să vadă slujba din interiorul Westminster Abbey, în timp ce aproximativ 400 de tineri reprezentând organizații caritabile vor putea urmări încoronarea și procesiunea.

Citește și: